Postavke
kolačića

Gospić u znaku sjećanja: Počast braniteljima i civilima Domovinskog rata, te žrtvi Vukovara i Škabrnje

Večeras je Grad Gospić bio mjesto sjećanja i počasti žrtvama Domovinskog rata, u znak sjećanja na hrabrost i žrtve Vukovara i Škabrnje. Obilježavanje Dana sjećanja započelo je večeras u gospićkoj katedrali Svetom misom posvećenom palim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata.

Nakon mise, građani su se uputili prema Trgu Alojzija Stepinca, gdje je uslijedilo paljenje svijeća kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata. Svijeće i vijence su, uz brojne građane, položili i predstavnici lokalne zajednice – saborska zastupnica Anita Pocrnić-Radošević, župan Ernest Petry i zamjenica Jasna Orešković-Brkljačić, zamjenica gradonačelnika Gospića Kristina Prša, te predstavnici policije, vojske i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Večer je dodatno obogaćena koncertom domoljubnih pjesama u izvedbi klape Lanterna, koji se održao u 20 sati u Katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije. Koncert je bio posebno dirljiv, pružajući melodije koje su odjekivale srcima prisutnih, podsjećajući na ljubav, hrabrost i žrtvu koja je utkana u temelje hrvatske neovisnosti.

Ovim svečanim i emotivnim događanjima, Gospić je još jednom pokazao svoje duboko poštovanje prema povijesti i herojima Domovinskog rata, čuvajući sjećanje na njihove žrtve i doprinose za buduće generacije.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Uskršnji doručak u Novalji!

Dobrodošli na naš tradicionalni 22. po redu Uskršnji doručak u Novalji! Bogata blagdanska trpeza i koncert grupe Cambi čekaju vas na sunčanom Trgu Bazilike! Ponedjeljak,

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video