Gospić: zaposleno 14.pomoćnika u nastavi

Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Korak prema jednakosti 2“ kojim se sufinancira rad pomoćnika u nastavi u dvije osnovne škole kojima je Grad Gospić osnivač.

Ovaj projekt je prijavljen na Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ faza IV.

Ukupna vrijednost projekta je 724.828,80 kn od čega se 90% sufinancira iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak od 10% sufinancira Grad Gospić iz vlastitih sredstava.

Ovim projektom osigurava se zapošljavanje 14 pomoćnika u nastavi za 16 učenika s teškoćama u razvoju.
Svi pomoćnici u nastavi prije početka rada s učenicima s teškoćama moraju imati završeno osposobljavanje, stoga je Grad Gospić za 8 pomoćnika koji do sada nisu imali završeno osposobljavanje osigurao besplatnu edukaciju.

Razdoblje provedbe projekta započinje od raspisivanja natječaja za prijam pomoćnika u nastavi, a traje do 11. kolovoza 2022. godine.

Zahvaljujući ovom projektu naši učenici će dobiti potrebnu podršku kako bi postigli što bolje rezultate i uspješno se integrirali u razred. – kazao je gradonačelnik Karlo Starčević.

Podijelite sadržaj