Postavke
kolačića

GOSPIĆ Zdrava prehrana u školama i dalje

Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević potpisao je Ugovore o provedbi Školske sheme voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda u školskoj godini 2021/2022. s ravnateljima  Osnovnih škola  Dr. Jure Turić, Ivicom Radoševićem i Dr. Ante Starčević Pazarište Klanac, Elizabetom Starčević.

Republika Hrvatska od 2013. godine po principima Europske unije provodi Školsku shemu kao mjeru namijenjenu učenicima osnovnih i srednjih škola u svrhu:

– promoviranja zdrave prehrambene navike s ciljem povećanja udjela voća i povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda u svakodnevnoj prehrani kako bi se spriječila debljina i bolesti uzrokovane neadekvatnom prehranom u dječjoj dobi,

– oblikovanja prehrambenih navika djece i ograničenja unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli,

– omogućavanja školskoj djeci dodatnog obroka svježeg voća ili povrća, mlijeka ili mliječnih proizvoda.

Grad Gospić se nakon iskaza interesa osnovnih škola prijavio na Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Školskoj shemi 2021/2022 koji je objavila Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Gradu Gospiću je dostavila Odluku o sudjelovanju u Školskoj shemi u kojoj je odredila iznos prava na potporu sa razdijeljenim iznosima po svakoj školi za ukupno 781 učenika.

Osnovna škola dr. Jure Turića i Osnovna škola dr. Ante Starčevića Pazarište Klanac u okviru Školske sheme voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi ponuditi će učenicima kao zaseban obrok neovisno od obroka u okviru školske prehrane, kontinuirano kroz cijelu školsku godinu.

Voće i povrće, mlijeko i mliječni proizvodi ponuditi će se učenicima od 1. do 8. razreda Osnovne škole dr. Jure Turića i Osnovne škole dr. Ante Starčevića Pazarište Klanac a prema interesima koje su navedene škole iskazale.

Podijelite sadržaj
Play Video

Priopćenje Jose Vrkljana

Iskreno sam se nadao da kampanja neće ići u negativnom smjeru i nisam htio kopati po prošlosti, ali sam sada prisiljen mojim dragim Gospićankama i

Podijelite sadržaj
Play Video