Postavke
kolačića

Grad Gospić dobio potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti

Središnji državni ured za demografiju i mlade uručio je srijedu Gradu Gospiću ugovor o financijskoj potpori za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini, vrijedan 54.757,00 eura.

U ime Grada Gospića svečanom uručivanju ugovora prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša koja je spomenuti ugovor preuzela od državne tajnice Željke Josić.

Svrha ove mjere je osiguranje financijske potpore gradovima koji ulažu značajna financijska sredstva u predškolsku djelatnost. Grad Gospić se tako našao u društvu 43 grada koja izdvajaju više od 20% izvornih prihoda za pokrivanje rashoda dječjih vrtića.

Ugovor je rezultat uspješne prijave Grada Gospića na Javni poziv gradovima indeksa razvijenosti od V. do VIII. skupine za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini. 

Sredstva potpore namijenjena su za sufinanciranje troškova Dječjeg vrtića Pahuljica i to troškova prehrane djece, bruto plaća zaposlenika te troškova nabave energenata.

„Ove godine dosta smo uložili u djelatnost predškolskog odgoja na području grada Gospića. U tijeku je javna nabava za izvođenje radova na dogradnji Dječjeg vrtića Pahuljica, nabavili smo sportsku opremu za potrebe održavanja programa tjelesne i zdravstvene kulture, a uskoro će biti isporučen i novi namještaj za dodatnu skupinu u Ličkom Osiku.

Ovog je mjeseca potpisan i kolektivni ugovor za zaposlenike Dječjeg vrtića Pahuljica kojim su vidno poboljšani materijalni uvjeti zaposlenika dječjeg vrtića.

Za sve to Grad je osigurao dodatna sredstva u proračunu s ciljem kontinuiranog ulaganja u predškolski odgoj i obrazovanje. Vjerujem da će se ulaganja osjetiti i u kvaliteti izvedbe predškolskog odgoja, što naravno ostaje u samom djelokrugu i načinu rada vrtića.“, istaknula je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša.

Podijelite sadržaj
Play Video

Europski dani arheologije u Gradskom muzeju Senj

GRADSKI MUZEJ SENJ priključio se obilježavanju EUROPSKIH DANA ARHEOLOGIJE 2024.izložbom NUMIZMATIČKE ZBIRKE GMS-a. Pozivamo Vas da nam se pridružiteu Gradskom muzeju Senj:14. lipnja 2024. (petak):

Podijelite sadržaj

Zeleni sajam na obali rijeke Like

Zeleni sajam ove godine na obalu rijeke Like donosi nove sadržaje i radionice. Zelena kućica Radionica filcanja vune; Radionica izrade glinenih predmeta; Jahanje Potpuno drugačija

Podijelite sadržaj

Uživajte u ličkim jelima u Ličkoj kući

Kultni restoran Lička kuća u samom Nacionalnom parku Plitvička jezera, s više od pola stoljeća, nudi autentični doživljaj ličke gostoljubivosti. Na tanjuru restorana Lička kuća

Podijelite sadržaj
Play Video