Postavke
kolačića

Grad GOSPIĆ priznao da su izgubili sudski spor i platili Millemu 1.461.918,74 tisuće kuna

Zbog interesa javnosti i plasiranja laži i neistina u javni prostor o blokadi gradskog proračuna zbog tobožnjih ovrha ističemo da gradski proračun u prošloj 2021. godini pa tako i u prvoj polovici ove godine, do današnjeg dana, nije bio blokiran niti je provedena bilo kakva ovrha.

Na temelju pravomoćne sudske presude od 15. prosinca 2021. godine tvrtki MILLEM-INŽENJERING d.o.o. putem Odvjetničkog društva Vukić i partneri iz Rijeke izvršena je uplata sredstava dana 14. siječnja 2022. godine u ukupnom iznosu od 1.461.918,74 kn od čega se 1.178.143,53 kn odnosi na glavnicu te 283.775,21 kn zateznih kamata te prema toj osnovi ne postoji više nikakva financijska obveza od strane Grada Gospića prema navedenoj tvrtki, priopćio je Grad Gospić.

Podsjećamo, Grad Gospić je 2017. godine obustavio plaćanje računa tvrtki MILLEM-INŽENJERING d.o.o. za posao ugradnje energetski učinkovite javne rasvjete u Budačkoj ulici te je osporavao kvalitetu ugrađenih lampi s obzirom da je u 2017. godini čak 60 rasvjetnih tijela u potpunosti izgorjelo što nije u skladu s kvalitetom koja je bila određena za taj posao od strane Grada Gospića.

O kvaliteti ugrađenih lampi mogli su se uvjeriti i naši sugrađani koji su svjedočili učestalim kvarovima i teškoćama sa ugrađenim sustavom koji je vidljiv i danas.

Ističemo još jednom da od strane navedene tvrtke ne prijete nikakve ovrhe na račun Grada Gospića te da se proračunskim sredstvima upravlja transparentno, odgovorno i u maniri dobrog gospodara i da ne postoji niti jedan sudski spor s navedenom tvrtkom koji bi mogao u dogledno vrijeme uzrokovati financijsku štetu Gradu Gospiću, priopćili su iz grada Gospića.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video