Postavke
kolačića

Grad Gospić slavi Teslin rođendan

Grad Gospić, Turistička zajednica grada Gospića i Muzej Like pripremaju bogat program povodom obilježavanja rođendana slavnog izumitelja Nikole Tesle. Manifestacija pod nazivom “Tesla Power of Lights” održat će se 10. srpnja 2024. godine s nizom događaja raspoređenih po cijelom gradu.

Centralni događaj manifestacije održat će se u Memorijalnom centru Nikola Tesla u Smiljanu, gdje je ulaz za posjetitelje besplatan. Program počinje u 12 sati okruglim stolom na temu “Teslin toranj čovječanstvu”, a nastavlja se u 21:30 kazališnom predstavom “Tesla – puni krug” u produkciji Kazališta Tvornica Lutaka Zagreb.

Na Trgu Stjepana Radića, posjetitelje od 20:30 očekuje glazbeni nastup Giuliana & Diktatora, uz atraktivan laser show i vodeni zid s projekcijama. Za najmlađe je pripremljen NEON playground i Glow wall dječje igralište, dok će ugostiteljska ponuda zadovoljiti sve gastronomske želje. Ulice Gospića te večeri bit će osvijetljene u čast Tesle.

Posebna atrakcija manifestacije bit će izložba Rimac automobila na Trgu Nikole Tesle, od 17 do 23 sata. Rimčev model Nevera, prvi svjetski serijski električni hiperautomobil s nevjerojatnim performansama, bit će dostupan za razgledanje. Ovaj automobil, koji od 0 do 100 km/h stiže za manje od dvije sekunde, bit će prigodno osvjetljen u večernjim satima, nudeći posjetiteljima priliku za fotografiranje s ovim tehnološkim čudom hrvatske proizvodnje.

Organizatori pozivaju sve građane i goste da se pridruže proslavi i zajedno obilježe ovaj važan datum u čast jednog od najvećih umova koji je obilježio modernu civilizaciju.

Podijelite sadržaj
Play Video

Kino na otvorenom u romantičnom Brinju!

Srdačna komedija s dozom neobičnosti stiže u Brinje!  Iako komedija nije u cijelosti romantičnim štihom, ipak se izdvaja od većine, filmova koji imaju obraza sebe

Podijelite sadržaj

Adrenalin park Plitvice

Adrenalin park Plitvice, smješten u Selištu Drežničkom, samo 3 km od glavnog ulaza u Nacionalni park Plitvička jezera / Plitvice Lakes National Park , nudi

Podijelite sadržaj
Play Video