Postavke
kolačića

Grad Gospić za božićne blagdane daruje socijalno ugrožene građane

Grad Gospić je i ove godine donio Odluku o dodjeli jednokratne novčane pomoći povodom božićnih blagdana socijalno ugroženim građanima koja će ove godine iznositi 300, 00 kn po osobi.

               Isplata Božićnica započet će  29. studenoga 2021. godine i trajat će do 03. prosinca 2021. godine svakim radnim danom od  09.00 do 13.00 sati u Gradskoj upravi Grada Gospića na adresi Budačka 55.

 Isplate će se obavljati uz poštivanje svih epidemioloških mjera i na otvorenom prostoru u krugu zgrade Grada Gospića te korisnicima nisu potrebne Covid potvrde.

 Zahtjev za isplatu jednokratne novčane pomoći povodom božićnih blagdana socijalno ugroženim građanima bit će objavljen na web stranici Grada Gospića, a isti se može preuzeti i u papirnatom obliku pri podnošenju zahtjeva u Gradu Gospiću na adresi  Budačka 55. 

Uz popunjeni obrazac Zahtjeva podnositelj je dužan priložiti svu potrebnu dokumentaciju koja je navedena u Odluci o dodjeli jednokratne novčane pomoći povodom božićnih blagdana socijalno ugroženim građanima.

Za osobe koje su nepokretne i/ili nemoćne i koje zadovoljavaju sve navedene uvjete, Božićnica će biti dostavljena u njihove domove temeljem prijave Gradu Gospiću, Gradskom upravnom odjelu za samoupravu i upravu osobno ili na broj telefona 053/572-082.

Prijava mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime nepokretne i/ili nemoćne osobe, adresu stanovanja, kontakt broj telefona/mobitela.

ZAHTJEV ZA ISPLATU JEDNOKRATNE NOVČANE POMOĆI

POVODOM BOŽIĆNIH BLAGDANA SOCIJALNO UGROŽENIM GRAĐANIMA

ZAOKRUŽITI REDNI BROJ KATEGORIJE ZA KOJU PODNOSITE ZAHTJEV

  1. umirovljenik
  2. osoba iznad 65 godina koja nema primanja,
  3. osoba koja se nalazi u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Gospić,
  4. radno nesposobna osoba čija je nesposobnost za rad utvrđena prema posebnim propisima,
  5. osoba koja nije evidentirana kao nezaposlena osoba i kojoj nedostaje najviše pet godina života do stjecanja prava na starosnu mirovinu koja se ostvaruje sukladno propisima iz mirovinskog osiguranja,
  6. osoba koja je ostvarila pravo na novčanu naknadu za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji,
  7. osoba starija od 18 godina koja je ostvarila pravo na obiteljsku mirovinu,
  8. osoba kojoj je odobrena naknada za osobne potrebe korisnika smještaja temeljem Zakona o socijalnoj skrbi, a koja je smještena u Domu za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije, na adresi Vrtlarska ulica 36/38 u Gospiću,
  9. punoljetna osoba s invaliditetom.

IME I PREZIME PODNOSITELJA ZAHTJEVA______________________________________________________

ADRESA (iz osobne iskaznice)_______________________________________________________________

KONTAKT TELEFON/MOBITEL_______________________________________________________________

OIB KORISNIKA___________________________________________________________________________

*suglasan/na sam da Grad Gospić prikupi podatke o mojim primanjima od Porezne uprave.

U Gospiću, ___________ 2021.                                            Vlastoručni potpis podnositelja zahtjeva

                                                                                  _____________________________________________

PRIVOLA:

Dajem privolu Gradu Gospiću, OIB: 22538763965, da prikuplja i obrađuje moje osobne podatke u gore navedenu svrhu. Podacima imaju pristup ovlaštene osobe iz Grada Gospića. Grad Gospić poduzima tehničke i organizacijske mjere za zaštitu osobnih podataka. Podaci će se čuvati dok postoji pravni temelj za obradu podataka (privola). Ovu privolu dajem dobrovoljno te sam upoznat/a da je u bilo koje vrijeme mogu povući. Upoznat/a sam da, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, te Općoj uredbi o zaštiti podataka, mogu, pod određenim uvjetima, koristiti svoja prava da dobijem potvrdu o obradi. izvršim uvid u svoje osobne podatke, da ispravim ili dopunim osobne podatke radi prijenosa drugom voditelju obrade te da podnesem pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka. Upoznat/a sam da se za sve ostale informacije mogu obratiti na mail grad.gospic@gospic.hr ili broj 053/572-025.

Podijelite sadržaj
Play Video

Švica je sutra epicentar nogometa

Program povodom proslave švičkog zaštitnika sv. Ivana Krstitelja 24. lipnja 2024. godine je zaista šarolik i vrijedi posjetiti Švicu narednih dana. Sutra, nedjelja 23. lipnja

Podijelite sadržaj

Ukrajinka Taja i sladoled !

Vihor rata raselio je po svijetu mnoge Ukrajince. Dosta ih je našlo svoj “drugi doma” i u Lici. U Gospiću smo u poznatoj slastičarnici Specijal

Podijelite sadržaj
Play Video