Postavke
kolačića

Građani dragovoljno predali razna minsko-eksplozivna sredstva, automatsku pušku i plinski revolver

„Manje oružja, manje tragedija“ – preventivna akcija policije provedena u Ličko-senjskoj županiji. Kako bi podigli svijest građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima, te potakli građane na dragovoljnu predaju oružja.

Skrećemo pozornost građanima da oružje i minsko-eksplozivna sredstva koja namjeravaju predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da želju za dragovoljnom predajom bez bojazni za moguće sankcije prijave na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Policijska uprava ličko-senjske

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica, policijski službenici Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka -Grupe Gospić i djelatnici Službe civilne zaštite Gospić postavili su info punkt gdje su građani mogli dobiti sve informacije vezane za dragovoljnu predaju oružja i o preventivnoj akciji „Manje oružja, manje tragedija“ koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova već dugi niz godina, a s ciljem senzibiliziranja javnosti i poticanja građana na dragovoljnu predaju ilegalnog i nedozvoljenog oružja, te minsko-eksplozivnih sredstava.

Tijekom jučerašnje akcije građani su predali automatsku pušku, 213 komada raznog streljiva i plinski revolver, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Dvojica građana sa područja Otočca jučer su dragovoljno predali  dvije tromblonske trenutne mine, jednu tromblonsku kumulativnu minu M-60, ručnu bombu i 31 komad raznog streljiva, a u Zalužnici je građanin na otvorenom prostoru pronašao kumulativnu raketu od ručnog bacača raketa. Navedena minsko-eksplozivna sredstva je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Podijelite sadržaj
Play Video

“Moje zdravlje, moje pravo!”

Svjetski dan zdravlja svake godine obilježava se 7. travnja kako bismo posvetili pažnju cijelog svijeta na određenu zdravstvenu temu. Ove godine, 7. travnja 2024. svjesni

Podijelite sadržaj
Play Video