Postavke
kolačića

Gradi se Centar izvrsnosti Cerovačkih špilja, biti će to nova velika turistička atrakcija

Predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja sa županima Ličko-senjske županije i Zadarske županije Ernestom Petrijem i Božidarom Longinom obišli trenutno najveće gradilište u dvije županije Centar izvrsnosti Cerovačke špilje u Gračacu.

Projekt se provodi u okviru operativnog programa Konkurentnost i kohezija.
Nositelj projekta je Javna ustanova Park prirode „Velebit” sa sjedištem u Gospiću, zajedno s partnerima Zadarskom županijom, „Natura Jaderom” i Zagrebačkim speleološkim savezom.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 68.000.000,00 kuna, od čega se 85% sredstava sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 15% iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Cerovačke špolje su najveći spiljski kompleks u Hrvatskoj. Nalaze se četiri kilometra jugozapadno od Gračaca, na sjeveroistočnoj padini velebitskog brda Crnopac (1403 m), u južnom dijelu Parka prirode Velebit. Realizacijom i puštanjem u uporabu projekta očekuje se nova turistička top destinacija u ovome dijelu Like.

Podijelite sadržaj
Play Video

OKO KAMERE Senjani i HDZ !

HDZ po cijeloj Hrvatskoj ima malih i velikih utvrda, jedna je uvijek čvrsta, ona u Senju. Portal je snimio skupinu HDZ-ovaca uz dvoranu u Gospiću

Podijelite sadržaj

Goran Bare i Majke stižu u Zadar!

Pripremite se za nevjerojatan glazbeni doživljaj jer legendarni Goran Bare i Majke, stižu u Arsenal! Oprezno, jer u subota, 13. travnja, Arsenal će biti pod

Podijelite sadržaj
Play Video