Gube izbore, a žive u strahu od istraga

Po svemu sudeći iduće nedjelje gradonačelnici Novalje i Otočca Ante Dabo i Stjepan Kostelac gube izbore i odlaze u političku mirovinu. Dok se za Dabu Karahu može reći da relativno mlad odlazi u mirovinu, to se ne može reći za Stjepana Stipu Kostelca koji je već odavno trebao biti u mirovini i po vođenju politike i po godinama. No jedno zajedničko sa odlaskom veže Karahu i Kostelca, a to su istrage, pa su dva Milinovićeva vragolana dovedeni pred zid. Gubitkom izbora nasljednicima se otvaraju sve financijske tajne gradova, gradskih bankomata pa upućeniji tvrde da bi Karaha i Kostelac brzo preboljeli gubitak gradonačelničkih fotelja, da nije službenih papira, posebno onih oko gradskih financijskih transakcija, pa ne čudi da iskusni vragolani žive u strahu od istraga, slično kao Darko Milinović na čelu Ličko senjske županije, gdje se zna da će novi župan Ernest Petri naći kaos.

STRAH OD ISTRAGA

Uz Kostelca i Dabu Karahu vežu se posljednje vrijeme mnoge afere sa mirisom kriminala, koliko ih ima u aferama više će se znati nakon što 30.svibnja odu sa vlasti. Prije četiri godine kada je u Gospiću došlo do promjene vlasti osim ispadanja financijskih kostura iz ormara, nova je Vlast zatekla mnoge štetne Ugovore, dali će biti kostura u Novalji i Otočcu i hoće li na svijetlo dana izaći štetni ugovori, vrlo brzo će se znati. Kostelac i Dabo Karaha dugo sjede u istim foteljama pa ne čudi da od poraza na izborima više se boje što će biti kada odu i kada se otvore dobro čuvane gradske arhive. Poznato je da su prije izbora i Dabo i Kostelac prijavljeni USKOK-u.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Tmurni i kišoviti dani

Iako je tmuran i kišovit dan, iskoristite ga maksimalno za dobar odmor ili umor – ako ćete se rekreirati hodanjem, trčanjem, bicikliranjem ili ćete se

Podijelite sadržaj
Play Video