Postavke
kolačića

Halil, vrsni brico od ovaca

Danas su došla takva vremena da se svagdje čeka na red, pa tako je i sa šišanjem ovaca. Brica od ovaca u Lici je jako malo pa Hilila Memića iz Udbine rodom iz Travnika svi ovčari traže. Ne čudi da je njegova bilježnica krcata narudžbama. Stare mušterije počmu me zvati još od početka travnja, priča nam ovaj vješti brico od ovaca koji godišnje zna ošišati više od pet tisuća ovaca. Nema di me nema po cijeloj Lici, sutra idem i u Srb priča nam Halil, koji za nepune tri minute uredi ovcu da može uživati u dugom toplom ljetu. Kada sve dobro ide znam u danu ošišati i do 150 ovaca, ovisi puno i od ovce.

Ako je gazda dobro hrani i šišanje ide lako, kaže Halil koji čim svojom mašinicom krene uređivati ovcu ona miruje kao janje, valjda i zato što zna da joj je došao” spasitelj ” od velikih ljetnih žega. A kako i ne bi kad je Halil već 30 godina brico od ovaca. Počeo je kako kaže šišati sa ručnim škarama. Nije šišanje ovaca samo uzmi pare, to se voli, a ja volim šišati, priča nam čovjek koji je upornim radom, sa alatom kako kaže od 500 eura danas jednako tražen kao neki drugi vrsni majstor.

Podijelite sadržaj
Play Video

HDZ uvjerljivo na prvom mjestu

CROBAROMETAR: HDZ i dalje uvjerljivo na prvom mjestu, s čak 11 postotnih poena prednosti nad posrnulim SDP-om! Prema istraživanju NOVE TV, prvom nakon Europskih izbora

Podijelite sadržaj
Play Video