Postavke
kolačića

HDZ dogovorio većinu u Saboru za sastavljanje buduće Vlade RH. Petry: Imamo stabilnu većinu

Nakon jučerašnjeg dogovora HDZ-a i Domovinskog pokreta o formiranju parlamentarne većine i sastava buduće Vlade RH, jutros su održane sjednice Predsjedništva i Nacionalnog odbora HDZ-a.

Kako je izvijestio HRT, u HDZ-u vjeruju u dobru i konstruktivnu suradnju s Domovinskim pokretom. Svi su redom zadovoljni postignutim dogovorom i uvjereni da neće doći do nedoumica i problema, kao što ih je bilo u suradnji, odnosno u koaliciji s Mostom. Uz 61 potpis novoizabranih saborskih zastupnika iz redova HDZ-a i koalicijskih partnera, novost je ta da iz Domovinskog pokreta neće biti 13, već 12 potpisa, dok će preostale potpise potpore dati dio manjinskih zastupnika, slijedom čega će Andrej Plenković po treći put postati mandatar za sastavljanje nove Vlade.

Ličko-senjski župan i član nacionalnog Predsjedništva HDZ-a Ernest Petry prije sjednice Predsjedništva stranke u izjavi za medije izrazio je zadovoljstvo postignutim dogovorom.

– HDZ je pouzdan partner, a što se tiče Domovinskog pokreta, mi znamo da 12 sigurnih zastupnika ide u Hrvatski sabor koji su izabrani s liste Domovinskog pokreta. Jednako tako znači i potpora koju je ispregovarao pregovarački tim Hrvatske demokratske zajednice. Imamo stabilnu većinu, kazao je Petry.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video