HDZ Gospić nije zadovoljan čišćenjem snijega u gradu

Posljednjih nekoliko godina zime u Lici nisu niti približno onakve kakve su znale biti i kakvih se sjećamo. Ipak, ne možemo neprimijetiti da se grad Gospić ponovno muči sa čišćenjem i ovo malo snijega koji nam je „dolepršao“. Ponovno gledamo zatrpane ulice, nagurane hrpe snijega od ralica, neočišćene i zaleđene pješačke staze, neočišćen i zaleđen Trg „Stjepana Radića“, kao i novi ponos grada Gospića Trg „Nikole Tesle“. Posebno ističemo problem djelomično očišćenih nogostupa u četiri glavne gradske ulice: Kaniškoj, Bilajskoj, Budačkoj i Smiljanskoj.  Grad je izdao nalog da se čisti jedna strana nogostupa i to do: bolnice u Kaniškoj ulici, Energy benza u Budačkoj, ulice Kralja Tomislava u Smiljanskoj i željezničkog kolodvora u Bilajskoj ulici. Pitanje je kako će do grada doći ljudi koji žive dalje od tih lokacija, a naročito kako će djeca u ponedjeljak doći do škole?

Poštujući volju birača na posljednjim lokalnim izborima, HDZ grada Gospića djeluje na način da bude politički korektan partner ponovno izabranom vodstvu grada, na čelu sa gradonačelnikom Karlom Starčevićem. Dakle, želimo biti konstruktivan partner da bi naš grad napokon krenuo putem napretka i razvoja, bez lažnih i ispraznih populističkih podmetanja. Međutim, na ovakvo stanje ne možemo „okretati glavu“, jer takvo stanje apsolutno ne podržavamo. Također, ponukani brojnim pozivima nezadovoljnih građana dužnost nam je reagirati i zatražiti od gradskih vlasti pojašnjenje, a zatim i ono što je najvažnije, hitru reakciju.

Stoga molimo gradonačelnika Starčevića da pojasni građanima Gospića, zbog čega nastaju problemi vezani uz čišćenje snijega u gradu. Da li se zaista ne može osigurati građanima sigurno prometovanje i hodanje gradom? Radi li se samo o nedostatku novca, je li u pitanju organizacijska nesposobnost ili je u pitanju nešto treće? Ne može se niti očekivati da svatko očisti nogostup ispred svoje kuće, jer je nažalost veliki dio kuća prazan.

Znamo da je grad u lošem financijskom stanju, ali istovremeno se u javnosti ističe rekordni proračun od 160 milijuna kuna, kojega su podržali i vijećnici HDZ-a u Gradskom vijeću. Sigurnost građana, a poglavito naše djece bi trebao biti prioritet, a ne prostor za uštede.
Gradonačelniče zahtijevamo žurnu reakciju.

                                                                                                              GO HDZ grada Gospića

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Likamvs

Muzej Like Gospić danas, 26.10. u 19,30 poziva sve zainteresirane na svečano predstavljanje časopisa Muzeja Like Gospić. Svečano predstavljanje časopisa održati će se u Malom

Podijelite sadržaj
Play Video