HDZ Novalje priopćenjem najavio odlazak Ante Dabe

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

živimo u čudnim okolnostima i vremenu nametnutom Covid pandemijom, pa tako i ovogodišnji karnevalski dani prolaze u čudnom ozračju. A da ne bi sve bilo monotono brine se glavni karnevalski “poteštat” Ante Dabo koji nas i dalje nastavlja zabavljati karnevalskim ludorijama.

U svezi njegove reakcije na članak objavljen na portalu „Glas otoka“ gdje nam pripisuje prljavu političku kampanju, tj. „lokalnog HDZ-a“, iako kampanja još nije ni počela. Tu tvrdnju energično odbacujemo i demantiramo. Poručujemo da nismo robovi opsjednuti njegovom diplomom i stečenom naobrazbom jer svi u Novalji dobro znaju što je studij, koliko traje i kako ga se polazi. Mi se time, za razliku od njega, ne želimo baviti. To smatramo nevažnim i nebitnim, već građanima Novalje želimo ponuditi program za ambiciozniju i bolju Novalju, kakvu njeni građani zaslužuju. Garancija toga je HDZ grada Novalje. Naše geslo je „što je političar ako ne može mijenjati svijet“ te nam je dosta sanjanja i počnimo doživljavati.

Htjeli bismo pojasniti da diskreditacija njega nije na djelu, već da je to realnost. A diskreditacija grada, kako dotični gospodin tumači, tj. poistovjećuje grad sa svojom osobnošću – grad, to sam ja. Kao da mu je grad privatna prčija.

Prijeti portalu „Glas otoka“ i njegovom uredniku Vedranu Morinu podizanjem privatne tužbe za uvrede i klevete ispred renomiranog odvjetničkog ureda. Ta je teza dosta nelogična i kontradiktorna te je u ime svih građana stavio osobni interes iznad interesa javnosti te je time prekršio čl. 2 stavak 1. Zakona o sprječavanju sukoba interesa. Nadamo se da taj ured nije na proračunu Grada, a i neobično je kako “diplomirani pravnik” Ante Dabo nije sposoban sam sebe braniti, odnosno sam sastaviti tužbu, može i on-line.

Konstatacijom u završnom dijelu svog obraćanja poručuje: „Sudeći prema istraživanju agencije promocija Plus koju je sam naručio, građani Novalje nimalo ne zdvajaju kome će na idućim lokalnim izborima dati svoje povjerenje“. Ante, čemu nervoza, čemu žurba? Po novaljsku preša. Čemu namjerno bildanje mišića kako bi se sugestivno djelovalo i utjecalo na birače. Nisu birači baš tako naivni. Pričekajmo, strpimo se do skorih lokalnih izbora i birači će na najbolji način poručiti što misle o kome i kome dati svoje povjerenje za daljnje upravljanje gradom.

Pripisivati nekome u svom političkom pamfletu političku nemoć, nedostatak argumenata, zagađenje javnog medijskog prostora, narušeni ugled lokalne zajednice. Sve su to floskule i vaše zamagljivanje činjeničnog stanja. Pripisujete nam ove opake konstrukcije kako biste nas ocrnili, po mogućnosti ušutkali i natovarili nam teret odgovornosti, a sve u cilju kako biste nas diskreditirali kod građana.

U jedno smo sigurni, nećete nas uspjeti uvući u jalove i nebitne rasprave vaše političke kaljuže. Borit ćemo se za Novalju, njene građane, njene interese, za bolji životni standard i ponovni prosperitet kakav je Novalja imala. Pod geslom „Novalja iznad svega“, a vi ste Ante nebitni i prolazni.

S poštovanjem,

Predsjednik GO HDZ-a Novalja

Ivan Dabo Đono

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Gospić još čeka povjerenika

Gospić i dalje čeka Vladina povjerenika, koji će stajati na čelu glavnog ličkog grada do izvanrednih izbora za gradonačelnika. Povjerenika imenuje Ministarstvo uprave, a u

Podijelite sadržaj
Play Video