Postavke
kolačića

HDZ-ova većina u Skupštini donijela odluku o osnivanju ustanove Razvojni centar Ličko senjske županije

HDZ-ova većina u Skupštini Ličko senjske županije donijela je danas odluku o osnivanju ustanove Razvojni centar Ličko-senjske županije. Nakon održane rasprave, županijska skupština usvojila je Odluku o osnivanju ustanove Razvojni centar Ličko-senjske županije, a ista stupa na snagu s danom primjene od 1. lipnja 2021. godine.

Odlukom vijećnici su pokazali kako im je gospodarski napredak i gospodarstvo na prvom mjestu kada je u pitanju budućnost Ličko-senjske županije, jer bez jačeg razvoja gospodarstva koje stagnira posljednjih godina nema budućnosti.

Izgradnja zgrade Razvojnog centra Ličko-senjske županije u Pazariškoj ulici iznosila je približno 22.300.000 kuna, a najvećim dijelom je isfinancirana iz sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova sklopljenog između Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i Ličko-senjske županije, koja su iznosila 18.600.000 kuna.

Područje djelovanja Razvojnog centra Ličko-senjske županije temeljeno je na principu pružanja potpore poduzetnicima, korisnicima inkubatora/akceleratora kao i poluindustrijskog postrojenja.

Svakako je današnji odluka Skupštine od jamaca kako će Ličko-senjska županija u suradnji s Vladom RH nakon provedenih lokalnih izbora krenuti u smjeru prepoznatljivosti i gospodarske konkurentnosti. Na Skupštini je već pomalo vladala predizborna atmosfera, iako je dominantna bila tema jači razvoj gospodarstva, zato se nije mogla izbjeći gotova sigurni početak izgradnje Hidro akumulacije Kosinj 2 koja će biti veliki zamašnjak lokalom poduzetništvu.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video