Postavke
kolačića

HDZ-ovi kandidati Vrkljan i Prša se predstavili u Smiljanu

 Ususret nadolazećim izborima za gradonačelnika Grada Gospića, sinoć je u Lovačkom domu u Smiljanu održan predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice na kojemu su se okupili brojni mještani Smiljana, Rastoka, Rosulja, Bužima, Debelog Brda, Baćinca i Čovinih. 

Uvodnim govorom nazočnima se obratio predsjednik TO HDZ-a Smiljan Josip Čorak, koji je istaknuo kako se više nikada ne smije dogoditi da pojedinac razdijeli Hrvatsku demokratsku zajednicu, ujedno naglasivši da je snaga HDZ-a upravo u zajedništvu i domoljublju, a ista će doći do izražaja na predstojećim izborima koji će se održati 9. lipnja.

 Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Kristina Prša u svom govoru naglasila je kako se s ponosom priključila timu HDZ-a iz razloga jer je HDZ jedina kvalitetna i pobjednička opcija uz koju Grad Gospić kroz narednih 10 mjeseci može napredovati i realizirati sve započete i nedovršene projekte, kao i pokrenuti nove koji su Gospiću prijeko potrebni.

 Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Gospića Joso Vrkljan, upoznao je sve nazočne članove i simpatizere stranke o budućim ulaganjima u cestovnu infrastrukturu na području grada Gospića te dodao kako će u četvrtak Gospić posjetiti potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, od kojega ima iznimno veliku podršku u kandidaturi zajedno sa svojom zamjenicom te će već tom prigodom dogovoriti buduće investicije na području grada. 

Također, Vrkljan ističe bitnost relacije Grad-Županija-Vlada RH, zahvalivši se županu Ličko-senjske županije Ernestu Petryju na suradnji i potpori u svim segmentima, kao i Vladi RH predvođenoj premijerom Plenkovićem od koga su na nedavno održanom skupu u prostorijama KIC-a u Gospiću dobili riječi potpore i naglasak kako su vrata Vlade RH otvorena za svaku buduću suradnju. Za kraj, Vrkljan je istaknuo: “Na ovu političku utakmicu koja se odigrava 9. lipnja, idemo na uvjerljivu pobjedu u 1. krugu, a povjerenje građana opravdat ćemo rezultatima našega rada. Živjeli!“ 

Po završetku obraćanja, Vrkljan je iskoristio prigodu da daruje svoju monografiju pod nazivom „70 godina uspjeha lovačkog društva „Tetrijeb“ Pazarište“ Tomici Krmpotiću-Ašanu, nakon čega je predsjednik TO HDZ-a Smiljan Josip Čorak darovao kandidata za gradonačelnika Vrkljana i njegovu zamjenicu Pršu, predsjednika Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ Ličko-senjske županije Paju Brkljačića i predsjednika Mladeži HDZ-a Ličko-senjske županije Marina Marasa, monografijom „Lovačko društvo Lika Gospić“. 

Skupu se naknadno pridružio i predsjednik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije Ernest Petry, kako bi svojim prisustvom dao potporu kandidatima HDZ-a.

 Na skupu je naglašeno da se isti dan održavaju izbori za gradonačelnika Gospića i izbori za Europski parlament, na kojima listu HDZ-a predvodi predsjednik stranke Andrej Plenković, kao i da je pobjeda HDZ-a na EU izborima iznimno bitna za budući utjecaj Republike Hrvatske u Europi.

 Predizborni skup završio je stranačkom himnom „Bože čuvaj Hrvatsku“, nakon čega je uslijedilo neformalno druženje kandidata, članova i simpatizera stranke.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video