Postavke
kolačića

HDZ-u se sve posložilo za predstojeće izbore za gradonačelnika Gospića

Uoči predstojećih prijevremenih lokalnih izbora u Gospiću, HDZ je u izrazito povoljnoj situaciji za osvajanje mjesta gradonačelnika. Analizirajući protekle izbore, HDZ je u Gospiću postigao impresivnih 58 % glasova, što jasno ukazuje na snažnu podršku građana ovoj stranci.

Nedavna pobjeda HDZ-a na nacionalnoj razini, kojom su osigurali vlast za sljedeće četiri godine, dodatno potvrđuje njihovu snagu i stabilnost. U Ličko-senjskoj županiji, HDZ je ostvario najbolji rezultat u cijeloj Hrvatskoj, s 54,50 % glasova, čime su nadmašili sve ostale političke opcije koje su se natjecale na ukupno 15 kandidacijskih lista.

Posebno značajno za predstojeće izbore jest činjenica da će se isti dan, 9. lipnja, održati i izbori za članove EU parlamenta. HDZ-ova lista, koju predvodi Andrej Plenković, aktualni i budući predsjednik Vlade RH te počasni građanin Ličko-senjske županije, dodatno će ojačati položaj HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Gospića. Očekuje se sinergijski učinak u glasovanju, što će još više osnažiti HDZ-ovu dominaciju, te sinergiju između Grada, Županije i Vlade RH nakon izbora.

Protivnici HDZ-a, koji su se nadali drugačijem ishodu na nacionalnoj razini kako bi pokušali osvojiti vlast u Gospiću, suočavaju se s očitim neuspjehom svojih planova. Uspjeh HDZ-a na nacionalnoj razini dodatno je otežao njihove šanse za pobjedu u Gospiću.

S obzirom na trenutačne političke prilike, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Gospića ima sve predispozicije za uspjeh na predstojećim izborima. Stranka uživa široku podršku građana, a s obzirom na sinergiju između lokalne i nacionalne razine, sve ukazuje na to da će HDZ ponovno preuzeti glavni grad županije.

Podijelite sadržaj

U Gospiću obilježen Međunarodni dan sestrinstva

Danas je na gospićkoj tržnici obilježen Međunarodni dan sestrinstva u suradnji Hrvatske komore medicinskih sestara Ličko-senjske županije, Opće bolnice Gospić, Doma zdravlja Gospić, Hrvatskog zavoda

Podijelite sadržaj

U spomen na žrtve komunističkih zločina

Sustavnim i institucionalnim pristupom, u suradnji s nadležnim institucijama, u proteklih osam godina mandata ministra Medveda ekshumirani su posmrtni ostaci najmanje 2064 žrtve iz Drugog

Podijelite sadržaj
Play Video