Postavke
kolačića

Heroju sa Maslenice ulica u Svetom Roku

U župnoj crkvi Svetog Roka u Svetom Roku danas je služena Sveta misa za poginule hrvatske branitelje koji su tijekom vojno redarstvene operacije Maslenica ugradili svoje živote za domovinu Hrvatsku. Po završetku Svete mise župnik fra Ivan Šimunac uz nazočne vjernike blagoslovio je ploču s nazivom ulice odnosno ceste u Svetom Roku koja povezuje dijelove naselja Sveti Rok od crkve u Svetom Roku do naselja Lotići, a koja će nositi ime pokojnog hrvatskog branitelja Ivice Drmića.

Pokojni Ivica Drmić bio je pripadnik Specijalne jedinice policije PU Zagrebačke “Alfa” koji je prije točno 30 godina na svoj 31. rođendan dana 22. siječnja 1993. godine tijekom VRA “Maslenica” od neprijateljskog metka smrtno stradao na velebitskom ratištu, u čiju je čast i trajnu zahvalu navedena ulica u Svetom Roku dobila njegovo ime. Nakon mise u velebitskom predjelu Egeljac kod spomen obilježja pokojnom Ivici Drmiću i kod spomen obilježja podignutom za sve žrtve iz Domovinskog rata s područja Općine Lovinac položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Ovom su prigodom na područje Lovinca pristigli brojni hrvatski branitelji iz drugih dijelova Hrvatske i to članovi udruga specijalnih jedinica policije PU Zagrebačke Alfa iz Zagreba, Baruni iz PU Krapinsko-zagorske, Jastrebovi iz PU Šibensko-kninske i brojni drugi, kao i brojni hrvatski branitelji iz Lovinca, Gospića i Ličko- senjske županije, među kojima je bio i Ivan Miletić, sudionik operacije i današnji načelnik Općine Lovinac.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video

U Udbini otvoren Srpski kulturni centar

SRPSKO narodno vijeće (SNV) svečano je otvorilo Srpski kulturni centar (SKC) Udbina, centralnu kulturnu (manjinsku) instituciju za taj dio Like, jedan od 40-tak sličnih projekata

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video