HKUD-u Široka Kula treća nagrada za izvorni folklor

Hrvatski sabor kulture kao krovna udruga kulturno-umjetničkog amaterizam u RH, po 30. jubilarni put, organizirao je Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina. On se održao u dva dijela; u kategoriji izvornog folklora, 26. 8. 2023. u Županji i kategoriji koreografiranog folklora 28. 10. 2023. u Čakovcu. Ovim programom Hrvatski sabor kulture pridružuje se obilježavanju 20. godišnjice UNESCO-ove Konvencije o zaštiti nematerijalne kulturne baštine. 

Susret je okupio 700 folkloraša iz 21 hrvatskog ansambla i skupine te gostujuću skupinu iz Bosne i Hercegovine, a publika u Županji i Čakovcu imala je priliku pozdraviti čuvare narodne baštine iz svih krajeva Hrvatske.

Predstavilo se 12 kulturno-umjetničkih društva iz Dubrovačko-neretvanske, Sisačko-moslavačke, Ličko-senjske, Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske, Osječko-baranjske Varaždinske, Požeško-slavonske, Karlovačke, Koprivničko-križevačke i Zagrebačke županije.

Na smotri nastupilo je i oduševilo HKUD Široka Kula čiji su se članovi kući vratili sa osvojenom trećom nagradom u kategoriji izvornog folklora.

 

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Velebit pred kišu !

Velebit je čaroban na milijun načina, u sva godišnja doba. Najbolje znaju oni njegovi zaljubljenici koji svakodnevno obilaze mitsku planinu. Lijep je Velebit i pred

Podijelite sadržaj

32.godine od napada na Bilaj

U organizaciji Grada Gospića i Mjesnog odbora Bilaj obilježena je 32.godišnjica od obrane Bilaja i Gospića. Upriličeno je odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima sa riječkog

Podijelite sadržaj
Play Video