TAJNA Hoće li Amići progovoriti?

Imućna romska obitelj Amić iz Perušića posljednjih je dana nacionalne medijske “zvijezde”. Romi svih roma u Lici, koji godišnje raspolažu sa milijunima kuna.

Bili su i godinama prije, ali nisu privlačile pozornost javnosti dok nisu prijetili načelniku općine Udbina Josipu Seučeku, nakon čega su završili u Istražnom zatvoru sa teškim optužbama nad kojima im visi višegodišnje kazne zatvora, ako im uspije Državno odvjetništvo pred korumpiranim sudstvom dokazati da su sa smrću prijetili hrabrom načelniku općine koga zbog prijetnji već danima čuva policija.

HOĆE LI BAJICE PROGOVORITI, MOGU BITI POKAJNICI !

No, svaka priča ima dvije medalje, pa i ona romskih poslijeratnih bogataša jer o svemu javnost očekuje da svoje kaže obitelj Amić, da javno progovore ili će ostati ona stara, zaklela se zemlja raju, da se sve tajne ne doznaju !.

Hrvati su se već dokazali da znaju lagati, nameće se pitanje mogu li Romi reći istinu ?.

Slučaj Amić dublji je od prijetnji, jer iza posljedica prijetnji krije se ogroman, milijunski novac od državnih poticaja.

Mediji špekuliraju što se nije demantiralo, a i nema se što demantirati da su Amići godišnje ubirali oko deset milijuna kuna poljoprivrednih poticaja, i da uživaju čak 900 hektara državne zemlje.

Tko im je to dodijelio i po kojim kriterijima, pitanje je svih pitanja koje najbolje znaju sami Amići koji su pred zidom, reći svoju istinu ili čak biti pokajnici, jer biznis koji se od milijuna kuna koji su to neosporno ostvarili ničijim pogodovanjem, pretvorilo u ozbiljne optužbe za dugogodišnje kazne zatvora.

Ako Amići odluče progovoriti biti će “belaja” !. Hoće li ili neće, na to se pitanje ne bi trebalo dugo čekati.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

BUDIMPEŠTA 28. i 29.10.2023. godine

Putnička agencija Gacka tours vlasnice Ruže Orešković, organizira dvodnevno putovanje u predivnu Budimpeštu.  Uz vodstvo stručnog vodiča izletnici će moći razgledati glavne trgovačke ulice, gradske

Podijelite sadržaj
Play Video