Postavke
kolačića

Hoće li Slučaj ličkih staračkih domova završiti po onoj staroj, ujeo Vuk magare !

Dosta je prašine sa mirisom kriminala diglo stanje oko Domova za starije i nemoćne Ličko senjske županije, gdje nova Uprava teško optužuje bivšu, koja je ostavila milijunske dugove i mnoga otvorena pitanja za ozbiljne istrage.

Sudeći po iznesenom starački domovi su bili dobar poligon za organizirani kriminal koji podsjeća na stara vremena kriminala Ive Sanadera i kriminalne hobotnice u Lici koja i danas ima žive krakove. Nova ravnateljica Domova za starije i nemoćne Ivanka Stilinović nedavno je javnosti otkrila da je bivši smijenjeni ravnatelj Ivan Bronzović imenovan ravnateljem, uspkos činjenici da je pravomoćno osuđen za dva kaznena dijela, pa se svi pitaju kako je uopće mogao biti biran, i tko ga je izabrao.

MOŽE LI POTVRDA O NEKAŽNJAVANJU ODMOTATI KLUPKO KRIMINALA ?

Bivši ravnatelj Brozović došao je na čelo ličko senjskih staračkih domova početkom 2017.godina kada ga je Upravno vijeće izabralo od četiri kandidata, izabran je i 2021. između tri kandidata. Kako je Upravnom vijeću Brozović uspio podmetnuti potvrdu, da nije kažnjavan, jednako je važno kao i to tko mu je izdao. Vremena kada je Brozović postao ravnatelj bila su vremena vladavine političke gubernije u Gospiću koja je pod svojom kontrolom imala cijeli represivni aparat, uključujući i onaj sudski, pa dobivanje potvrde o nekažnjavanju “mlade nade” nije bilo problem. Bronzović je na čelo Domova za starije i nemoćne došao kao “padobranac” sa mjesta ravnatelja Osnovne škole u Kosinju, samo po sebi je dovoljno. Milijunski dugovi koje je kasnije uspio kao Ravnatelj stvoriti samo su posljedica. Hoće li Slučaj staračkih ličkih domova kao živa sumnja u veliki kriminal završiti kao primjerice slučaj iz 2016.godine kada je tadašnji Župan Ličko-senjske županije Milan Kolić koji je nedavno preminuo podnio kaznenu prijavu protiv službenice u računovodstvu Županije pod sumnjom da je pronevjerila, odnosno prisvojila iznos od 50.000 kuna. Tada je Nacional pisao kako bi mogla biti tek “vrh ledenog brijega” koji se posljednjih tjedana počeo “topiti” i otkrivati sumnjive poslove u toj županiji, iza kojih izgleda ne stoji obična službenica u računovodstvu, nego bi to mogle biti vrlo utjecajne osobe, pisao je tada Nacional, no sve je završilo po onoj staroj, ujeo vuk magare !. Hoće li biti nova epizoda u slučaju ličkih staračkih domova tek treba vidjeti.

Podijelite sadržaj
Play Video

Festival od rožicov u Senju

Turistička zajednica grada Senja organizira 12. i 13. travnja 2024.g. Festival od rožicov. Festival će se održati na Pavlinskom trgu u Senju, a u sklopu

Podijelite sadržaj
Play Video