Hoćemo li imati bijeli Božić ?

Kako je sve bliže Božić, svi se pitaju hoće li ove godine biti bijeli Božić?. Posljednjih godina malo je bilo bijelih Božića pa je falio onaj stari ugođaj najljepšeg blagdana i najljepših dana u godini. Božić bez snijega nije onaj pravi Božić. Meteorolozi još ništa konkretno ne prognoziraju, jer sve je još predaleko.

“Rano je još govoriti o tome. Još uvijek je to izvan ozbiljnih meteoroloških karata, instrumenata i sinoptičkih izračuna. Dosta je to još uvijek nepouzdano. Ono što možemo reći jest da se očekuje malo hladnije ili uobičajeno hladno za taj dio 12. mjeseca. Uvijek se treba računati na tu klimatološki uobičajenu ciklonu koja se pojavljuje prije Božića, tzv. Božićnu ciklonu. Moguća je i ove godine i ne znamo još kad će se pojaviti, koliko će oborina donijeti, hoće li temperatura otići preko nule ili ispod nule. Za snijeg ne možemo ništa konkretno reći. Sve je na nekom prosjeku. Snijega na Božić u nizinama nismo praktički imali od 2007. Čini se da ove godine postoji šansa za njega, ali to je za optimiste – nekih 20 posto”, pojasnio je meteorolog RTL-a Dorijan Ribarić.

Play Video
Play Video

Grička vještica – novo izdanje

G𝑟𝑖𝑐̌𝑘𝑎 𝑣𝑗𝑒𝑠̌𝑡𝑖𝑐𝑎, magnum opus prve hrvatske profesionalne novinarke i najčitanije književnice, Marije Jurić Zagorke, stiže u novome, prekrasnom kolekcionarskom izdanju!  Od 𝑇𝑎𝑗𝑛𝑒 𝑘𝑟𝑣𝑎𝑣𝑜𝑔 𝑚𝑜𝑠𝑡𝑎 do

Podijelite sadržaj
Play Video