Postavke
kolačića

HODAČI PRIHVATILI I SAVLADALI IZAZOV NA STAZI “OD IZVORA DO FRANKOPANA”

Aktivnost „Nordijskim hodanjem po povijesnim šetnicama Novog Vinodolskog“ koja se održava u sklopu manifestacije FIT4NOVI, zaživjela je svoje posljednje proljetno izdanje, no FIT4NOVI se nastavlja sjajnim programima. Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski u suradnji sa KŠR Gorovo i Nordic Walking Team Opatija proteklih je subota ponudila odličan program nordijskog hodanja „plavim i zelenim stazama“, na zadovoljstvo brojnih sudionika te se pokazalo kako je program odlično osmišljen i tempiran.

Nakon staza koje su hodačima ponudile razne krajolike koje nude Novi i njegova okolica, posljednja je subota hodačima ponudila poseban izazov, stazu „Od izvora do Frankopana“, kao pravi odabir za završetak uspješne sezone. Hodači su se okupili u centru Povila te nakon obaveznih vježbi zagrijavanja krenuli na srednje zahtjevnu stazu dužine čak 10,5 km na ruti Povile – Vidikovac Gradina – Stari grad Ledenice – Žrnovnica – Povile. S trajanjem hoda od četiri i pol sata kombiniranim terenom (od većeg uspona do lakšeg terena) hodači su, uz licenciranog instruktora i vodiča nordijskog hodanja i planinarskog vodiča, uspješno savladali stazu te zaslužili pohvale organizatora.

Ovom je turom završila jedna od aktivnosti ovogodišnje FIT4NOVI manifestacije, a sudeći po interesu, s programom hodanja će se nastaviti i u jesenskim mjesecima uz upoznavanje novih staza i krajolika, naglašavaju organizatori. Podsjetimo, FIT4NOVI se nastavlja odličnim programima do početka lipnja te se još jednom potvrdilo kako Novi Vinodolski itekako ima što ponuditi ljubiteljima zdravog života i aktivnosti u prirodi.

Izvor: Grad Novi Vinodolski

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video