Postavke
kolačića

Hrvatska danas dobiva novu, stabilnu Vladu Republike Hrvatske!

Predsjednik HDZ-a sadašnji i budući premijer Andrej Plenković dostavio je Hrvatskom saboru Program Vlade RH i, uz njihove životopise, popis 18 ministara – o kojima će danas raspravljati i potom glasovati zastupnici.

Na temelju Zahtjeva koji je sinoć uputio mandatar Plenković, PHS Gordan Jandroković u dnevni red sjednice uvrstio je točku, punim nazivom, Predstavljanje Vlade RH i glasovanje o povjerenju Vladi RH.

Vladin Program od 2024. do 2028. temelji se na Izbornom programu HDZ-a #Zasveizazove. U njemu se kao 5 prioriteta ističu Uspješna, Vitalna, Pravedna, Održiva i Suverena Hrvatska. Kao ciljevi do kraja mandata izdvajaju se, među ostalim, povećanje prosječne neto plaće na najmanje 1.600 €, a prosječne mirovine na 750 €, stvaranje 125.000 dodatnih radnih mjesta, dostizanje stope zaposlenosti od 75%, jednosmjenska nastava u školama.

Najavljuje se da će do 2030. svako dijete imati mjesto u vrtiću, a da će u željezničku infrastrukturu u idućih 10 godina biti uloženo 6 milijardi €.

Više na ➡️bit.ly/4bIfYqI

Izvor: HDZ

Podijelite sadržaj
Play Video

Švica je sutra epicentar nogometa

Program povodom proslave švičkog zaštitnika sv. Ivana Krstitelja 24. lipnja 2024. godine je zaista šarolik i vrijedi posjetiti Švicu narednih dana. Sutra, nedjelja 23. lipnja

Podijelite sadržaj

Ukrajinka Taja i sladoled !

Vihor rata raselio je po svijetu mnoge Ukrajince. Dosta ih je našlo svoj “drugi doma” i u Lici. U Gospiću smo u poznatoj slastičarnici Specijal

Podijelite sadržaj
Play Video