Postavke
kolačića

Humanitarna akcija osnovnih škola iz Ličko – senjske županije za učenike OŠ Dvor

Na sjednici predsjedništva Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola (HUROŠ) u veljači odlučeno je da se sve škole u Republici Hrvatskoj uključe u humanitarnu akciju pomoći školama Sisačko – moslavačke županije koje su stradale u potresu. Odlukom HUROŠ-a zaključeno je da osnovne škole s područja Ličko – senjske županije organiziraju humanitarnu pomoć Osnovnoj školi Dvor koja broji 140 učenika. 

U nekoliko videokonferencijskih sastanaka ravnatelja osnovnih škola s područja Ličko – senjske županije s ravnateljicom OŠ Dvor dogovorena je humanitarna akcija prikupljanja školskog pribora. Akciji se odazvalo svih 15 osnovnih škola iz Ličko – senjske županije. Sudjelovalo je preko 3 000 učenika koji su uz pomoć svojih roditelja pokazali veliko srce i solidarnost prema stradaloj školi u potresu. Ova humanitarna akcija trajala je samo 2 tjedna te je nadmašila sva očekivanja u prikupljenim količinama školskog pribora. 

Prikupljeni školski pribor 10. ožujka predan je ravnateljici Osnovne škole Dvor Klari Pereković koja je izrazila zahvalnost svim učenicima, roditeljima, učiteljima i ravnateljima s područja Ličko – senjske županije. Dogovorena je daljnja prijateljska suradnja s OŠ Dvor te nastavak humanitarnih akcija u narednom periodu, ističe Predsjednik HUROŠ-a Ličko – senjske županije Ivica Radošević.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video