Postavke
kolačića

HVALA BOGU U Župi Gospić najmanje umrlih u posljednje četiri godine, porasla vjenčanja

Gospić glavni lički Grad prošle je godine imao najmanje umrlih u posljednje četiri godine. U prošloj godini umrlo je 17 manje osoba nego godinu prije, a zabilježeno je više vjenčanja.

STATISTIKA ŽUPE GOSPIĆ

KRŠTENJA

   U župi je bilo 70 krštenika – 69 djece i jedna odrasla ženska osoba

    /29 muških i 41 ženskih/, četvero manje nego prošle godine.

– PRVA SVETA PRIČEST

   Prvu pričest primilo je 67 prvopričesnika – 20 manje nego prve. godine.

– SV. POTVRDA

Sv. Potvrdu – krizmu primila su 84 kandidata, 11 više nego prve godine.

– KRŠĆANSKI BRAK

   U župi je sklopilo 18 mladih parova, dva para više nego prošle godine.

– PREMINULI ŽUPLJANI

U godini iza nas preminule su 74 osobe /38 muških i 36 ženskih/, ukupno 17 manje nego prošle godine i najmanje u posljednje četiri godine. Od ukupnog broja onih koji su preminuli u ovoj godini njih 15-ak su  mlađi od 70 godina, a svi ostali su u starijoj dobi.

Osim nekoliko slučajeva iznenadne smrti, većina onih koji dugo boluju a priznaju se vjernicima, odlazi s ovoga svijeta bez sakramenata; manje od jedne četvrtine ovogodišnjih pokojnika u našoj župi u bolesti je primila sakramente. Ukućani tu mogu i trebaju više učiniti i to će im biti upisano kao najveći izraz ljubavi prema onima koji nas napuštaju za ovaj svijet i život. Treba se oslobađati tih predrasuda da dolazak svećenika znači smrt, a s druge strane ojačati se u vjeri da bolesnici s primanjem sakramenata primaju i veće jamstvo sretne vječnosti – s čim se ne daju uspoređivati nikakvi ljudski obziri, ističu u Župi Gospić.

Podijelite sadržaj
Play Video

Priopćenje Jose Vrkljana

Iskreno sam se nadao da kampanja neće ići u negativnom smjeru i nisam htio kopati po prošlosti, ali sam sada prisiljen mojim dragim Gospićankama i

Podijelite sadržaj
Play Video