GORI GORA, GORI BOROVINA Igre u županijskom vatrogasnom krovu

Milan Jurković, bivši župan Ličko senjske županije Predsjednik vatrogasne zajednice Ličko senjske županije raspisao je Javni natječaj za novog profesionalnog Zapovjednika Vatrogasne zajednice zajednice Ličko senjske županije.

Na toj krovnoj funkciji trenutno je Hrvoje Ostović bivši Zamjenik gradonačelnika Otočca, koji se u javnosti godinama tretira kao čovjek od svrgnutog političkog gubernatrora Like, kome je često posljednjih godina Ostović davao javne podrške i postrojavao ličke vatrogasce, što je posljednji slučaj za potresa u Petrinji.

GDJE GORI ?

Da puno toga smrdi i gori u županijskom vatrogasnom krovu može se isčitati da je predsjednik Vatrogasne zajednice Ličko senjske županije praktično u tajnosti raspisao Natječaj za novog zapovjednika, jer prema dostupnim neslužbenim informacijama Ličko senjska županija nije bila upoznata sa radnjama oko raspisivanja natječaja, a što je trebala i tek kada je među vatrogascima prošao glas da se bira novi Zapovjednik na mandat od pet godina izbor zapovjednika vatrogasaca postao je zanimljiv, jer neslužbeno mnogi sumnjaju da su se povele igre da Ostović ostane i dalje Zapovjednik, iako i u sektoru vatrogastva u županiji treba depolitizacija, jer nisu vatrogasci tu da slave političke “heroje” već su tu da gase požare.

Upućeniji kažu da su igre počele još kada je za predsjednika Vatrogasne zajednice Ličko senjske županije izabran Milan Jurković. Inače, posao profesionalnog Zapovjednika Ličko senjske županije je dobro plaćen i sa niz privilegija pa ne čudi da vlada interes.

Natječaj za Zapovjednika vatrogasne zajednice Ličko senjske županije traje do 01.rujna a konačnu odluku tko će biti novi vatrogasni Zapovjednik LSŽ donijeti će Ličko senjski župan Ernest Petry.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video