Interes za 38.Plitvički maraton veći je nego ikad prije

U Zagrebu je održana konferencija za medije ususret 38. Plitvičkom maratonu koji se održava ovu subotu, 03. lipnja 2023. godine s početkom u 9 sati.

Odličan nagradni fond privukao rekordan broj trkača sa svih kontinenata

Predsjednik AK Plitvice Leopold Špehar ispred organizatora AK Plitvice zadovoljan je interesom za maraton, koji je ove godine veći nego ikada ranije:

“Plitvički maraton najstarija je takva utrka u Hrvatskoj, ovaj maraton će biti daleko najbolji nakon što je zadnjih par godina imao ograničenja zbog pandemije COVID-19 koja je srećom iza nas. Vjerujem da dio zasluga za interes ide na odličan nagradni fond – ukupne vrijednosti 6.100,00 eura za sve tri utrke, pa ne iznenađuje velik broj prijavljenih. Ako gledamo omjer domaćih i stranih trkača onda on iznosi 60:40 u korist trkača iz Hrvatske” – naglasio je Špehar.

Organizatori su pripremili tri utrke i dječje trke koje se održavaju dan ranije, u petak, 02.06.2023. godine

“Na ovogodišnjem maratonu se trče se tri utrke: 42 km – tradicionalnog maratona , 21 km – polumaraton koji nosi naziv „Valentina Valjak“ u spomen na prerano preminulu pobjednicu 35. Plitvičkog polumaratona, te 5 km – za one koji su bolji na kratkim stazama, a ujedno i staza namijenjena za obitelji i pratnju naših maratonaca i polumaratonaca” – objašnjava Špehar.

Bogat glazbeni program i tombola

Start maratona i polumaratona je u subotu u 09:00 sati, proglašenje pobjednika je od 14 sati nakon čega slijedi koncert popularne Renate Končić – Minee i nagradna tombola na kojoj će svaki sudionik utrke moći osvojiti ukupno 20 pari tenisica, ističu organizatori

Karakter maratona se u zadnje vrijeme izmijenio, postao sveobuhvatan u smislu da je osigurao događanja za cijelu obitelj:

“Na maraton nam dolaze cijele obitelji pa je maraton osim sportskog događaja i jedan veliki turistički događaj za kraj. Sudionici utrka imaju popust za sadržaje turističkih atrakcija u blizini kao što je na primjer Terra Ranč gdje trkači mogu ići na jahanje s popustom, u startnom paketu dobivaju ulaznicu u Nacionalni park koji mogu posjetiti jedan od tri dana, mogu posjetiti prezentacijski centar u Rakovici – Speleon te Zip Line Plitvice” – navodi Lončar.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Popularni Vigor u petak u Karlobagu

Povodom 30.godina općine Karlobag 03.prosinca koncert će u Karlobagu održati jedan od najpopularnijih glazbenih sastava grupa Vigor. Općina Karlobag tako sve želi počastiti koncertom. Podijelite

Podijelite sadržaj

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj
Play Video