INTERVJU : Karlo Starčević gradonačelnik Gospića – nisam mogao dozvoliti da birtija i PUB vode Grad, žao mi je što to nisam prije napravio !

U Gospiću je krajem prošle godine došlo do najveće krize vlasti koja će ovog proljeća kulminirati izborima za novog gradonačelnika. Karlo Starčević, gradonačelnik Gospića iznenadio je mnoge kada je odlučio povući radikalne političke poteze koji su neke već koštali, a neke koštati funkcija. Starčević u razgovoru za Slobodnu liku kaže da mu je žao što to prije nije napravio i nije mogao kako kaže dozvoliti da se Gospić vodi iz PUB-a i da ga vodi ulica i birtija.

Kao  grom  iz  vedra  neba  odjeknula  je  vijest  da  ste  donijeli odluku  da Gospić  ide na  prijevremene  izbore  za  gradonačelnika, zašto ?


Nije to nikakvo iznenađenje ako cijeli Grad priča kako ja moram otići a momčad iz PUB-a će preuzeti vođenje Grada. Puno puta sam rekao da mi Grad neće voditi ulica i birtija i na tome sam ustrajao i dokazao da za to imam snage. Mnogima nije trebao ovakav razvoj političkih događaja u Gospiću ali kada su htjeli sada ga imaju.

ŽAO MI JE ŠTO NISU I IZBORI ZA GRADSKO VIJEĆE, NEKI NISU ZASLUŽILI BITI VIJEĆNICI

Zašto  ste  povukli  Proračun  grada  za  2024.godinu?


Povlačenje proračuna je bio jedini način da se promijene čelni ljudi Grada pošto već duže vrijeme odnosi u vrhu Uprave nisu harmonični. Osim toga neki članovi Gradskog Vijeća su se zaigrali “u ime Naroda”. Nikome ne dugujem ništa a njima najmanje i ako Uprava Grada ne funkcionira kako treba, treba je promijeniti a to mi je i moralna obveza. Žao mi je što nisu izbori i za Gradsko Vijeće pošto ima vijećnika koji nisu zaslužili više biti na tome mjestu.

Iza  svega  krije  se  da  su  po  srijedi  velike  podjele  u  gradskoj vlasti ?


Podijele su već duže vrijeme vidljive ali sam cijelo vrijeme mislio da će preambiciozni pojedinci shvatiti koje se granice ne smiju prijeći, međutim njihova doza bahatosti je nadvladala razum. Rimljani se rekli: ne prelazite RUBIKON.

VELIKE AMBICIJE SE UVALILE U MALE GLAVE

Kako  je  do  njih  došlo ?


Stara poslovica kaže: velike ambicije se uvalile u male glave. Ja sam stoički podnosio sve podvale i čekao tko će prvi prijeći Rubikon. Ostalo je sve poznato javnosti. Ima tu još puno stvari koje su izazvale ovakvu moju reakciju ali neću o tome pošto nikada nisam negativno  govorio o suradnicima pa neću ni sada.
 
Izjavili  ste  da  su  vam  suradnici  radili iza  leđa, prvenstveno zamjenica  Kristina  Prša ?


Jedan dobar dio suradnika koje sam ja stvorio i promovirao je imao prevelike apetite pa su mislili da mogu ostvariti svoje zamisli opstruirajući moje odluke i iskorištavajući moje sekundarno zdravstveno stanje. To sam već duže vremena primijetio i na vrijeme suzbio.


Jeli  točno da  ste  od  zaposlenika  grada  dobili  veliku  podršku kada  ste  razvlastili svoju  zamjenicu ?


Za sve moje odluke koje sam donosio imao sam veliku podršku gradskih zaposlenika a posebno su mi čestitali na zadnjim odlukama.

Sada  se  pokazalo  da  Gradsko  vijeće  Gospić  „brašno  od  svakakva žita“?


Mnogim Vijećnicima sam pomogao i otvarao vrata da bi oni iskoristili projekt kaznionice i pokazali svoje pravo lice. Vratit ću se i ponovno naglasiti da je to kompa iz PUB-a a oni će se sami prepoznati. Kaznionica je samo paravan da bi “Gradonačelnik poživčanio” i dao ostavku.

IZBORA SE NE BOJIMA, AKO SE OPET KANDIDIRAM MOGU OPET VELIČANSTVENO POBJEDITI

Boji  te  li  se novih  izbora  za  gradonačelnika  ?


Ako se i budem kandidirao mogu samo veličanstveno pobijediti, ako se ne kandidiram, podržat ću čestitog, poštenoga i stručnoga kandidata koji će nastaviti tamo gdje sam ja stao. Služio sam Gospiću 6,5 godina bez ijednoga skandala, izvukao Grad iz bankrota, odradili smo desetine i desetine projekata koji su vidljivi u Gradu. Danas imamo potpisanih i ugovorenih projekata za više od 20 milijuna Eura te isto toliko projekata koji su u pripremi. Gospiću trebaju zdravi impulsi i poduzetan gradonačelnik koji će se sada pozabaviti sa demografijom pošto već sada Uprava funkcionira jako dobro i neće se morati trošiti na njenu rekonstrukciju.


Sve ovo što sam napravio trebao sam napraviti još prije godinu dana ali bi tada neki moji suradnici bili proglašeni žrtvom a danas je to malo drugačije. Grad zna.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video