Postavke
kolačića

Ivan Dabo Đono kandidat za gradonačelnika Novalje : vratit ćemo Novalji dostojanstvo i učinkovitost Državne uprave

Žalosno je da Grad Novalja polako gubi službe i servise koji su godinama osnivani u teškim vremenima da bi građanima pružili potrebne usluge.Nekada su građani Novalje imali sve upravne institucije, čak i Ured za pomorstvo, a danas nam prijeti da ćemo sve izgubiti, te ćemo za svaku sitnicu biti prisiljeni odlaziti u Senj, Gospić i Otočac. Očito ćemo morati uvesti autobusnu liniju da svakog dana pedesetak Novaljaca krene preko trajekta u druga središta županije. Na taj način Grad Novalja i njezini građani izgubit će ono na što su bili najponosniji, a to je visoka razina učinkovitosti servisa građanima i upravna usluga u krilu naroda kako je bila najavljena ranih devedesetih godina. Još 31. prosinca 2019.godine, odlaskom u zasluženu mirovinu dugogodišnjeg matičara i upravnog referenta, Novalja je IZGUBILA jednu od najvažnijih službi i servisa građana.

MATIČAR DOLAZI POVREMENO IZ PERUŠIĆA

Gradonačelnik nije primijetio da mu stanovnici Grada kucaju na zatvorena vrata matičnog ureda već godinu i tri mjeseca, a svaki dan prolazi pokraj zatvorenog ureda koji svoja vrata otvara jednom tjedno od 8 do 12 sati, kada iz Perušića doputuje matičar koji “privremeno” rješava zahtjeve građana u Novalji. Stanovnici našega Grada tako već godinu i tri mjeseca ne mogu prijavljivati rođene ni umrle, osim srijedom. I to ako srijedom nije neki blagdan ili neradni dan. Ne mogu planirati vjenčanja, osim srijedom, ne mogu ažurirati stanje svojih udruga niti provjeriti nalaze li se u popisu birača, osim srijedom. Srijeda je magična riječ za matični ured u Novalji.Župan Ličko-senjske županije jako dobro poznaje situaciju u Novalji i zna da je Novalja izgubila ne samo jednu službu, odnosno servis građanima, nego nekoliko njih, a to su Služba za hrvatske branitelje i Služba za zdravstvo i školstvo. To gdina Milinovića zasigurno veseli jer je u prošloj, teškoj godini uštedio plaće za tri djelatnika, a to nije zanemariv iznos. Ne zamara se niti činjenicom koliko su stanovnici Novalje, Stare Novalje, Gajca, Metajne, Zubovića, Kustića, Vidalića, Caske, Luna i Jakišnice izgubili dragocjenog vremena i strpljenja. Ne zamara se on sa time, jer zašto i bi kad glavni čovjek Grada godinu i tri mjeseca nije primijetio da važan servis građanima nije na raspolaganju kako je bio godinama unazad.Naš LIPI župan napravio je još jednu stvar, očito uz blagoslov čelnog čovjeka Grada Novalje, jer ako se nisi protivio znači da si dao blagoslov, pa tako sukladno Pravilniku o unutarnjem redu upravnih tijela Ličko-senjske županije, od 28. veljače 2020.godine, u matičnom uredu Novalja više neće raditi upravni referent s visokom stručnom spremom koji bi vodio registar udruga kao i popise birača, nego će jednog LIPOGA dana biti zaposlen “obični” matičar koji će rješavati samo potrebe građana kod upisa u knjigu rođenih, umrlih, vjenčanih, a sve ostalo poput upisa i provjere popisa birača ili registracije udruga rješavat će se u Županiji. Tako će sada za svaku promjenu u nekoj udruzi, a koje su brojne na području našega grada, poput kulturno umjetničkih društava ili sportskih udruga, čelni ljudi tih udruga morati putovati u Otočac, a građani da bi provjerili mogu li glasovati, morat će putovati u Gospić.

ZAR NOVALJA NIJE BITNA

Zar Novalja, grad od bitnog značaja za Ličko – senjsku županiju, perjanicu turizma, grad s pozitivnom pronatalitetnom politikom i sredina s najvećim bruto domaćim dohotkom, to zaslužuje? Jesu li građani Novalje građani drugog reda? Očito da, jer njihov gradonačelnik nije zainteresiran niti vodi brigu o tome. Župan pak pokazuje maćehinski odnos i nepotrebnu racionalizaciju čime kažnjava građane Novalje. Predizborno vam je vrijeme, obećavate sve i svašta, a ništa ne morate ispuniti. Ionako će vas građani smijeniti na lokalnim izborima dana 16. svibnja 2021. godine, a mi ćemo vratiti Novalji učinkovitu i dostojanstvenu državnu upravu po mjeri Novalje i Novaljaca, ističe Ivan Dabo Đono, kandidat za gradonačelnika Novalje.

Podijelite sadržaj
Play Video

“Moje zdravlje, moje pravo!”

Svjetski dan zdravlja svake godine obilježava se 7. travnja kako bismo posvetili pažnju cijelog svijeta na određenu zdravstvenu temu. Ove godine, 7. travnja 2024. svjesni

Podijelite sadržaj
Play Video