Postavke
kolačića

Ivan KRALJ Ulovio sa prijateljem soma na Lici od 40 kg i vratio ga u rijeku, slika mu je bila važna

Da je moćna rijeka Lika domovina velikih riba najbolji primjer je ribolovac iz Perušića Ivan Delač koji je sa svojim prijateljem u čamcu Nikolom Kovačevićem Mlikarom na potezu od Kurođelovačkog mosta do Balenije ulovio kapitalnog soma teškog više od 40 kilograma.

Ivanu i njegovom prijatelju sreći nema kraja, kako i ne bi kada je za nabolje ribolovne priče sa sretnim krajem, jer je ribolovac nakon borbe sa riječnom grdosijom odlučio somu dati novi život i vratiti ga nakon slikanja u rijeku da pravi nove somove koji će činiti radost drugim ribolovcima, koji “vise” na obali da im uz manje “uleti” neka velika riba.

BIO DAN ZA MALE I VELIKE RIBE

Kiša, hoće neće, prijatelj mi kaže idemo. Išli smo prema jezeru Kruščica i “pao” je Som od 3-4 kilograma. Idemo se provozati još prema Ćojluku kao da smo znali, onda je “zagrizao”, nosao nas je sa čamcem dvadeset minuta od obale do obale, znali smo da je kapitalan, ispričao nam je Ivan, lički ribolovni Kralj koji je 25 godina kao ribolovac, čekao i dočekao veliku ribu na rijeci koju zna u dušu. Ja i moj prijatelj Nikola smo sportski ribolovci, slika nam je najvažnija, biće novih velikih somova, ispričao nam je sretni i ponosni ribolovac koji je prirodi Like pokazao koliko je suživot ljudi i veliki riba veliko.

Podijelite sadržaj
Play Video

HDZ uvjerljivo na prvom mjestu

CROBAROMETAR: HDZ i dalje uvjerljivo na prvom mjestu, s čak 11 postotnih poena prednosti nad posrnulim SDP-om! Prema istraživanju NOVE TV, prvom nakon Europskih izbora

Podijelite sadržaj

Blagdan Sv. Petra i Pavla na Stolcu

Udruga za očuvanje i promicanje kulturnih i prirodnih vrijednosti kraja “Petrova Stolac” poziva Vas dana 29. lipnja 2024. godine na obilježavanje blagdana Svetog Petra i

Podijelite sadržaj
Play Video