Postavke
kolačića

Ivan Turudić preuzeo funkciju glavnog Državnog odvjetnika

Ivan Turudić i službeno je preuzeo funkciju glavnog državnog odvjetnika RH od Zlate Hrvoj Šipek.  Poznati pravnik i donedavni sudac Visokog kaznenog suda kao svoje prve korake najavio je ‘potragu’ za ravnateljem Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, na čelu kojeg je v.d. ravnatelja Željka Mostečak

Ovih dana Turudić je potvrdio kako je spreman stupiti na novu dužnost. “U prvo vrijeme neću ništa mijenjati, neke ljude i ne poznam. Veliku većinu poznam, ali mora proći neko vrijeme da vidim kakva je situacija da odlučim o daljnjim koracima, pa možda i o promjeni nekih suradnika, vidjet ćemo”, kazao je. 

Što se pak tiče odabira čelnog čovjeka USKOK-a, poručio je da o tome još ne želi javno govoriti. Prvo će razgovarati s Mostečak, a tek onda poslagati kockice kadrovskog mozaika. Ovih dana popravljen je i automobil Ivana Turudića, koji je oštećen u propucavanju do kojeg je došlo u ožujku ove godine. Detalji još nisu poznati. “Volio bih da se rasvijetli priča. Hoće li to biti, svjestan sam teškoća, objektivnih, mjesto nije praćeno kamerom. Ne znam, daj Bože da bude uspješno”, poručio je glavni državni odvjetnik.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video