Postavke
kolačića

Ivo Sanader postao šef zatvorske knjižnice

BIVŠI premijer Ivo Sanader postao je šef zatvorske knjižnice u zatvoru Lipovica, potvrđeno je Dnevniku Nove TV. Podsjetimo, Sanader je zbog uzornog ponašanja i problema sa zdravljem prebačen iz Remetinca u Lipovicu.

“Gospodin Sanader se već par mjeseci nalazi u Kazneno-popravnom domu Lipovica. To je poluotvoreni zatvorski sustav, a sada se nalazi u bitno boljim zatvorskim uvjetima nego što je bio prethodno”, kazao je Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović.

U Lipovici kaznu služi 80-ak zatvorenika koji su smješteni u sobama koje su u prosjeku površine od 20 kvadrata. Sanader svoju sobu dijeli s cimerom. Kao i drugi zatvorenici, ima stalnu medicinsku skrb, koju pružaju liječnik i dvije medicinske sestre. 

Prodanović: Sanader nije klonuo duhom

“To je u biti zatvor koji nije zatvor. Preko dana se oni slobodno šeću po tom kompleksu, popiju kavu, prime posjete. To je neki zatvor po mjeri čovjeka”, objasnio je Prodanović. Zatvor u Lipovici ima teretanu i knjižnicu, a zatvorenici sami kuhaju pod nadzorom strukovnog učitelja. 

“Ja sam bio kod njega jednom. Tad još to nije radio, ali očito je da je tamo zadužen da vodi brigu o kulturnom uzdizanju zatvorenika”, istaknuo je Prodanović. Dodao je kako Sanader nije klonuo duhom, iako je iza rešetaka proveo gotovo deset godina. 

“On je čvrst, on je izdržavao puno teže uvjete, tako da tek sada nema problema. Naravno da prati politiku, ali nismo se bavili previše s politikom”, poručio je. Inače, Sanader bi prema objedinjenoj presudi u zatvoru morao provesti ukupno 18 godina. 

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video

Intervju župana Ernesta Petryja za Novi list

Veliki intervju župana Ernesta Petryja za Novi list – HDZ vodi jednu vrlo uljuđenu i civiliziranu predizbornu kampanju https://www.novilist.hr/…/petry-o-otvaranju-bankomata…/ Podijelite sadržaj

Podijelite sadržaj
Play Video