Postavke
kolačića

Iz Bilaja snažna podrška kandidatima HDZ-a za gradonačelnika i zamjenicu gradonačelnika Grada Gospića 

Sinoć je u prostorijama Mjesnog odbora u Bilaju održan predizborni skup kandidata HDZ-a za gradonačelnika i zamjenicu gradonačelnika Grada Gospića na kojemu su se okupili brojni mještani, članovi i simpatizeri s područja Bilaja, Ribnika, Barleta te Bilajskog Novosela i ostalih okolnih mjesta.

 Prije samog početka predizbornog skupa, članovi su položili svijeće kod spomenika za šestoricu hrvatskih branitelja, koji su u Domovinskom ratu poginuli kao policijski djelatnici Policijske uprave krapinsko-zagorske.

 Predsjednica Temeljnog ogranka HdZ-a Bilaj Darinka Busija, pozdravila je sve nazočne, kojom prigodom je pozvala sve članove i simpatizere stranke da 9. lipnja izađu u što većem broju na izbore i podrže kandidate HDZ-a u kandidaturi za gradonačelnika i zamjenicu gradonačelnika, Josu Vrkljana i Kristinu Pršu, a sve za dobrobit Bilaja i okolnih mjesta. 

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Kristina Prša, prigodnim se riječima obratila nazočnima, ističući svoje razloge za kandidaturu i viđenje trenutnoga stanja. Također, s obzirom na svoje bogato iskustvo u zadnjih sedam godina na mjestu zamjenice gradonačelnika, upoznala je nazočne s prijedlozima za desetomjesečno mandatno razdoblje. 

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Joso Vrkljan, zahvalio je Gradskoj organizaciji HDZ-a Gospić koja ga je kandidirala za časnu dužnost gradonačelnika Gospića te pozvao sve građane da daju povjerenje timu koji će u sljedećih 10 mjeseci uz pomoć Vlade RH i Ličko-senjske županije rješavati nastale probleme, dok će im jedan od primarnih ciljeva biti ulaganja u cestovnu infrastrukturu na području grada.

 – „Uskoro će u nerazvrstane ceste na području grada Gospića biti uloženo 1,4 milijuna eura. Bez stabilne vertikale Grada, Županije i Vlade RH nema mjerljivih i razvojnih pokazatelja. To je naša velika prednost i vjetar u leđa u svim budućim planiranjima i ulaganjima.“ Ujedno je napomenuo bitnost raspisivanja izbora za Mjesne odbore na području Grada Gospića, istaknuvši da će njemu i zamjenici predstavnici Mjesnih odbora biti najbliži suradnici.

 Nazočnima se obratio i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije Ernest Petry: 

– „Obilazeći prethodnih dana šire područje grada Gospića, možemo zaključiti da Hrvatska demokratska zajednica ima iznimno veliku potporu, a to su pokazali i nedavno održani parlamentarni izbori kada smo na području grada dobili povjerenje od 58 % građana. Svi mogu uočiti da smo na ispravnom smjeru, ponovno smo širom otvorili vrata Ličko-senjske županije prema Vladi RH i resornim ministarstvima koja su moji prethodnici zatvorili pa se zbog toga nije toliko investiralo u Ličko-senjsku županiju kao danas. Isto tako, u zadnjih 5-6 mjeseci su nažalost zatvorena vrata Grada Gospića jer Grad nema gradonačelnika, a gradski Proračun ne postoji. Moramo što prije privesti kraju ove izbore da imam suradnika u Gradu Gospiću kako bi zajedno mogli aplicirati projekte i raditi na dobrobit grada i cjelokupne zajednice i da Gospić s čitavim okolnim područjem zasja jednim novim sjajem.“

 Na skupu je naglašeno da se isti dan održavaju izbori za gradonačelnika Gospića i izbori za Europski parlament, na kojima listu HDZ-a predvodi predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, kao i da je pobjeda HDZ-a na EU izborima iznimno bitna za budući utjecaj Republike Hrvatske u Europi.

Podijelite sadržaj
Play Video

Dječji ljetni kamp na otoku Prviću

Danas je ekipa osnovnoškolaca otputovala na otok Prvić. Ljetni kamp započeo je Svetom misom u 11:00 sati u Župi Presvetog Trojstva Otočac. Nakon mise uslijedilo

Podijelite sadržaj
Play Video