Postavke
kolačića

Iz Splita se vratili sa projektima vrijednim četiri milijuna kuna

Danas je u Podstrani u blizini Splita održan 13. sastanak Vlade RH sa županima kojom je predsjedao Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, a sastanku su nazočili i brojni ministri, državni tajnici, župani/ce, zamjenici župana, te predstavnici Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina.

Osim premijera, u uvodnom dijelu obraćanja, prisutne je pozdravio Danijel Marušić, predsjednik Hrvatske zajednice županija kao i domaćini sastanka, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i načelnik Općine Podstrana Mijo Dropuljić.

U ime Ličko-senjske županije, sastanku je prisustvovao župan Ernest Petry, kojemu je u pratnji bila zamjenica Jasna Orešković Brkljačić.

Teme sastanka bile su reforma zdravstvenog sustava o kojoj je govorio ministar zdravstva Vili Beroš, zatim unaprjeđenje sustava obrazovanja, koje je prezentirao ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. O industrijskoj tranziciji hrvatskih regija i novim prilikama u razdoblju 2021.-2027. prezentaciju je predstavila resorna ministrica za regionalni razvoj i fondove EU Nataša Tramišak, dok je o izmjenama Zakona o upravljanju državnom imovinom govorio Ivan Paladina, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Po završetku sastanka predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručili su 62 ugovora iz “Programa Zaželi”, koji se odnosi na zapošljavanja žena na poslovima pružanja potpore i podrške za starije i/ili nemoćne osobe.

Među ugovorima “Programa Zaželi” koji su danas potpisani, 5 ih se odnosi na gradove i općine iz Ličko-senjske županije, od kojih je Gradu Senju u nazočnosti gradonačelnika Jurice Tomljanovića odobren iznos od 740.000 kuna, Gradu Otočcu u nazočnosti gradonačelnika Gorana Bukovca odobren je iznos od 728.000 kuna, Gradu Novalji u nazočnosti gradonačelnika Ivana Dabe odobren je iznos od 441.000 kuna, Općini Donji Lapac u nazočnosti načelnika općine Ilije Obradovića odobren je iznos od 690.000 kuna, dok je Općini Plitvička Jezera u nazočnosti načelnika općine Ante Kovača odobren iznos od 1.400.000 kuna, što zbirno za gradove i općine s područja Ličko-senjske županije iznosi odobrenje sredstava u iznosu od 4.000.000 kuna, kojima će se omogućiti zapošljavanje više desetaka žena koje će u nadolazećem razdoblju skrbiti odnosno pružati potpore i podrške za starije i/ili nemoćne osobe na području Ličko-senjske županije.

Slobodnalika.com Logo Bozic
Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video