Postavke
kolačića

Izaslanstvo Ličko-senjske županije na svečanom obilježavanju Dana Karlovačke županije

Danas je povodom Dana Karlovačke županije u Gradskom kazalištu Zorin dom održana svečana sjednica Županijske skupštine Karlovačke županije.

U prisustvu mnogobrojnih visokih uzvanika među kojima su nazočili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković te potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, sjednici su nazočili brojni župani, gradonačelnici i načelnici općina među kojima su bili i župan Ličko-senjske županije Ernest Petry i zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić.

Uvodnim riječima sve nazočne pozdravio je predsjednik Županijske skupštine Karlovačke županije Vlado Jelkovac.

Karlovačka županica Martina Furdek Hajdin istaknula je: „Naš posao je da stvaramo brz, učinkovit i kvalitetan javni servis koji ljudima omogućava bolji život na svakom koraku, u svakoj potrebi i u svakom izazovu“ te je iskoristila prigodu da Vladi RH predvođenoj premijerom Plenkovićem čestita na sjajno odrađenom poslu odnosno nabavi borbenih zrakoplova Rafala, koji su danas stigli u Hrvatsku.

Premijer Plenković pohvalio je rad Karlovačke županije, ocijenivši ih sjajnim i dodao da mu je drago da je Vlada RH mogla pomoći u brojnim projektima. 

Objasnio je da svih osam godina, koliko je na dužnosti predsjednika Vlade RH svjedoči napretku Karlovačke županije.

Svečana sjednica završila je dodjelom nagrada i priznanja najzaslužnijim građanima, a „Nagrada Karlovačke županije za životno djelo“ posthumno je dodijeljena generalu Petru Stipetiću.

U sklopu Dana Karlovačke županije upriličeno je i otvorenje Obrtničkog sajma u Školskoj sportskoj dvorani Mladost, koji su nazočni po završetku sjednice posjetili.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video