Izgrađen drveni most u Švici

Najteža stvar u životu je znati koje mostove treba prijeći, a koje srušiti.” Sveti Matej

U Švici je napokon realizirana investicija koje su odradile Hrvatske vode. Napravljen je drveni most koji je godinama bio opasan za stanovnike Švice i posjetitelje.

Most je prije bio betonski i imao je posebno značenje u životu Švičana i kao takav urezan je kolektivnu memoriju stanovnika. Most je posljednjih godina bio u derutnom stanju i krajnje je vrijeme bilo da se nešto poduzme i napravi. Drveni most je napokon napravljen, stanovnici Švice mogu slobodno prelaziti preko mosta kao i posjetitelji. Posjetitelji sada sa sigurnošću mogu zastati i pogledati ostatke “švičke hidroelektrane.” Hidroelektrana u Švici počela je s radom još davne 1935. godine, a zatvorena je 1961. godine, a time je zatvorena i voda u smjeru Švice.

Možda se netko dosjeti i uz pomoć sredstava iz Eu-fondova obnovi hidroelektranu i pretvori u Muzej voda. Ipak je to vrijedan spomenik industrijske arhitekture. Zbog povijesnog značaja potrebno je raditi na njezinom očuvanju i prezentaciji.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Valentinovo u KIC-u

Kako ne biste trebali previše razmišljati gdje izvesti svoje bolje polovice za Valentinovo, Kulturno informativni centar Lovinac Vam nudi rješenje! Pozivamo SVE željne dobre zabave

Podijelite sadržaj
Play Video