Postavke
kolačića

Izložba fotografija “Rewilding Velebit – Fotografije divljine” u Gradskom parku Otočac

Za točno tjedan dana u Otočcu ćemo otvoriti izložbu “Rewilding Velebit – Fotografije divljine” koju Rewilding Velebit zaklada organizira u suradnji s Muzejom Gacke pri Gackomu pučkom otvorenom učilištu Otočac.

Izložba fotografija će biti otvorena 24. svibnja u 19 sati u gradskom parku u Otočcu, a za razgledavanje ostaje dostupna do 3. lipnja svakim danom od 10 do 19 sati. Autori fotografija su nagrađivani domaći i strani fotografi i biolozi Daniel Allen, Nino Salkić, Vedran Slijepčević i Goran Šafarek.

Rewilding Velebit zaklada neprofitna je organizacija osnovana u svrhu promicanja povratka divljoj prirodi te podizanja svijesti o potrebi očuvanja divljeg svijeta na Velebitu i u drugim regijama Hrvatske. Aktivnosti Zaklade usmjerene su na obnavljanje i očuvanje prirodnih procesa, čistog zraka, svježe vode, plodnog tla, ali i na smanjenje ranjivosti na negativne posljedice klimatskih promjena, poput suša, požara i poplava. Zaklada svoj rad provodi prema principima inovativnog pristupa – rewildinga, čija je ideja pomoći prirodi i prirodnim procesima da se obnove i potom prepustiti prirodi da upravlja sama sobom.

Rad Zaklade usmjeren je na aktivnosti stvaranja slobodnog koridora za divlje životinje, koji je preduvjet za stabilnu i otpornu populaciju najugroženijih vrsta. Važan dio rada Zaklade je razvoj održivog turizma baziranog na prirodnoj baštini te uživanju u doživljaju prirode i tradicijskog načina života. Zaklada promovira i pomaže suživot ljudi s divljim životinjama na Velebitu kako bi čovjek na ovom području mogao sigurno i mirno živjeti i raditi te kako bi životinje sačuvale svoje prirodno stanište. Rewilding Velebit zaklada potiče poduzetništvo temeljeno na održivom korištenju prirode te je provodila edukaciju poduzetnika iz Otočca i šire kako bi uspješnije plasirali svoje proizvode.

Misija je Rewilding Velebit zaklade da planinski masiv Velebita bude široko prepoznat kao jedno od najljepših, najdivljijih, najvećih, najbolje zaštićenih i najpoznatijih područja divljine u mediteranskoj Europi. Ovom izložbom posjetitelji će moći pogledati djelić rezultata višegodišnjeg rada Zaklade na podivljavanju Velebita, no prvenstveno će imati priliku upoznati ili ponovno vidjeti divljinu Velebita, ljepotu njegovog biljnog i životinjskog svijeta.

Izvor: Muzej Gacke

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video