Postavke
kolačića

Izložba fotografija velebitske divljine u Gradskom parku Otočac

Rewilding Velebit zaklada i Muzej Gacke organiziraju izložbu fotografija velebitske divljine koja će se održati u gradskom parku u Otočcu od 24. svibnja do 3. lipnja 2024.

Autori fotografija su nagrađivani domaći i strani fotografi i biolozi Daniel Allen, Nino Salkić, Vedran Slijepčević i Goran Šafarek.

Otvorenje je u petak 24. 5. u 19 sati, a do 3. 6, izložba „Rewilding Velebit – fotografije divljine“ bit će otvorena svakim danom za slobodan i besplatan ulaz od 10 do 19 sati u lijepom otvorenom zelenom prostoru parka u centru grada.

Izložba pokazuje bogatstvo koje Velebit i Lika čuvaju u svojim šumama i vrtačama, na grebenima i travnjacima, u krošnjama i ravnicama. Izložene fotografije prikazuju divlje životinje u njihovom prirodnom okruženju, velebitske pejzaže i prirodu općenito čime se želi ukazati na važnost očuvanja ovog bisera Mediterana, gdje divljina već stoljećima opstaje u neposrednoj blizini čovjeka, a čiji je zadatak da je obnavlja i njeguje.

Izložbom u Otočcu želi se naglasiti vezu grada na Gacki i njegovih stanovnika s Velebitom, s kojim su odavno snažno povezani kroz rad, uživanje i život. Organizator Rewilding Velebit zaklada ovom će prilikom posjetiteljima izložbe predstaviti svoj širok i višegodišnji rad na zaštiti prirode na Velebitu. Suorganizator izložbe je Muzej Gacke pri Gackomu pučkom otvorenom učilištu Otočac.

Detaljnije na https://www.gpou-otocac.hr/izlozba-rewilding-velebit…/

Izvor: Muzej Gacke

Podijelite sadržaj
Play Video

20 godina Baraćevih špilja

Temeljem izvješća prvog ravnatelja Ustanove – Tihomira Kovačevića Tihija te njegovih evidencija o radnim akcijama koje su prethodile uređenju i otvaranju Baraćevih špilja, prisjećamo se

Podijelite sadržaj
Play Video