Postavke
kolačića

Izložba i predavanje “OD GIMNAZIJE I ŠTELE PA DO IGRALIŠTA POD NEHAJEM 1896. – 1952.G.”

GRADSKA KNJIŽNICA SENJ I KLUB MATURANATA SENJSKE GIMNAZIJE POZIVAJU VAS NA IZLOŽBU I PREDAVANJE POD NAZIVOM OD GIMNAZIJE I ŠTELE PA DO IGRALIŠTA POD NEHAJEM 1896. – 1952.g. – subota, 22. lipnja 2024. u 9 sati.

Tradicionalno, u sklopu Dana maturanata senjske gimnazije, senjska knjižnica organizira maturantsku izložbu. Uglavnom su to bile umjetničke izložbe, a ove godine odlučili smo se za jednu dokumentarnu izložbu, ali koja je također čvrsto povezana sa senjskom gimnazijom.

Radi se o izložbi „Od gimnazije i Štele pa do igrališta Pod Nehajem“ autora Marina Tomljanovića. Primarna tema izložbe je povijest i začeci sporta i nogometa u Senju, a koja je usko povezana sa našom gimnazijom jer su mnogi igrači kao i edukatori nogometa i sporta izašli upravo iz klupa senjske gimnazije.

Kroz izložbu se prati ne samo povijest senjskog nogometa, nego i povijest grada i društvene prilike u razdoblju od 1896.-1952.godine.

Autor Marin Tomljanović godinama marljivo skuplja podatke i činjenice vezane za ovu temu nerijetko posjećujući arhive i muzeje nebili čim više osvijetlio ovu stranu povijesti našega grada i senjskoga sporta.

Izvor: Grad Senj

Podijelite sadržaj
Play Video

“Brinjsko ljeto 2024”

Pridružite nam se ovoga ljeta na raznim događanjima tijekom srpnja, kolovoza i rujna u Brinju! Turistička zajednica Brinje po prvi puta je izradila QR kod

Podijelite sadržaj
Play Video