Postavke
kolačića

Između Ličko-senjske županije i HOK-a potpisan Sporazum o stipendiranju učenika srednjih škola za deficitarna zanimanja

U kabinetu župana upriličeno svečano potpisivanje Sporazuma o stipendiranju 8 učenika srednjih škola koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zanimanja u školskoj godini 2022./2023.

Stipendiranje se odnosi na učenike s područja Gospića, Otočca, Novalje i Senja. Financiranje je predviđeno putem mjere koja se provodi u okviru Programa razvoja malog i srednjeg poduzetništva, a sve u cilju poticanja učenika na školovanje za rad u deficitarnim obrtničkim zanimanjima.

Do sada su dodijeljene 72 stipendije za učenike s područja Ličko-senjske županije za čije je stipendiranje osigurano ukupno 460.800 kuna od kojeg iznosa je Ličko-senjska županija osigurala iznos od 223.200 kuna. Ovogodišnjim Sporazumom županija je osigurava 48.000 kuna od kojih svaki od 8 učenika će mjesečno ostvariti pravo na 600 kuna u razdoblju od 10 školskih mjeseci.

Potpisivanju Sporazuma pristupili su u ime Ličko-senjske županije župan Ernest Petry, dok je ispred Obrtničke komore Ličko-senjske županije prisustvovao predsjednik komore Joso Vrkljan.

Župan Petry istaknuo je kako je ove godine Ličko-senjska županije po prvi put preuzela financiranje cjelokupnog iznosa stipendiranja učenika deficitarnih zanimanja te kako će Županija i u budućem vremenu voditi brigu o deficitarnim zanimanjima i učenicima lošijeg imovinskog stanja koliko god to bude u njezinoj financijskoj mogućnosti.

Prisutnima se obratila i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, pomorsko dobro i promet Ana Rukavina-Stilinović te naglasila kako je i ove godine Obrtnička komora izvršila odabir učenika koji će se stipendirati, kao i da se dodjela stipendija raspodjelila u sve 4 podružnice u kojima komora djeluje.

Predsjednik komore Joso Vrkljan zahvalio se Ličko-senjskoj županiji i županu Petryju na razumijevanju prema obrtništvu te pojasnio kako Obrtnička komora Ličko-senjske županije djeluje kroz 4 udruženja – Gospić, Otočac, Senj i Novalja u kojima je ukupno registriran 1201 obrt, kao i da je svako od udruženja odabralo po dva učenika koji će se stipendirati.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Zelena čistka

I ove godine organiziramo Zelenu čistku. Pridružite nam se 06.travnja (subota), u čišćenju naše općine. Prijaviti se možete na broj 0993714790 (SMS, WP, Viber). Vidimo

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video