Postavke
kolačića

Javni dobrotvor: Gradonačelnik Gospića i dalje svoju gradonačelničku plaću poklanja studentima

Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević i dalje je najveći hrvatski javni dobrotvor sa funkcije koju obnaša, jer svoju gradonačelničku plaću poklanja učenicima – studentima grada. Kao i godinama prije i početkom ove godine potpisao je Ugovore o stipendiranju s devet studenata s područja Grada Gospića.

Stipendije dodjeljuje u svrhu podizanja znanja i sposobnosti građana sa svog područja, zadovoljavanja potreba na  području Grada Gospića u obrazovanju stručnjaka, te radi potpore i poticanja na daljnje školovanje studenata koji su tijekom dosadašnjeg školovanja  ostvarili visoke rezultate.

Sredstva za isplatu stipendija osiguravaju se iz plaće gradonačelnika Karla Starčevića, a visina stipendija je različita, od 600,00 do 1.300,00 kn i određena je visinom ostvarenog mjesta na Konačnoj listi prvenstva.  Najvišu stipendiju ima studentica s najboljim uspjehom.  Lista prvenstva utvrđuje se temeljem sljedećih kriterija: uspjeh studenta u prethodnoj studijskoj godini, godina studija, sudjelovanje na natjecanjima i plasman na tim natjecanjima prethodne studijske godine, objavljeni radovi/osvojene nagrade, socijalno – materijalno stanje, deficitarna zanimanja.

Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević za akademsku godinu 2021./2022. dodjeljuje ukupno 9 stipendija, a dobitnici su:

  1. Blaženka Maras
  2. Vesna Šikić
  3. Dorian Stilinović
  4. Ivan Bunčić
  5. Marija Vidmar
  6. Nikola Ratković
  7. Nikolina Kulaš
  8. Jelena Mataija
  9. Matea Đapić

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video