Postavke
kolačića

IZBORI Je li ovo kandidat za novog gradonačelnika Gospića ?

I dok se još čeka tko će biti Povjerenik Vlade za Grad Gospić, počela su nagađanja tko bi mogli biti kandidati na izborima za novog gradonačelnika Gospića, nasljednika Karla Starčevića.

Među mogućima kandidatima spominje se ime Ivice Ice Kovačevića, vijećnika u Gradskom vijeću stranke Lipo, koju vodi poslijeratni politički profiter Darko Milinović.

Kovačević je nedavno bio jedan od glavnih protivnika izgradnje nove Kaznionice u Gospiću, i od posljednjih izbora slovi kao glavna oporba vlasti u Gospiću, ako uopće postoji oporba.

Poznat je kao Vlasnik kultnog objekta PUB u centru Gospića, koji je godinama slovio kao demokratsko javno mjesto u glavnom ličkom gradu, gdje je za vrijeme vladavine osuđenog političkog kriminalca Ive Sanadera HDZ-ovcima bilo zabranjeno dolaziti, jer se kultno okupljalište tretiralo kao “ljevica ” i “beogradska filijala”, u gradu heroju, jer u njemu su se okupljali i tihi buntovnici protiv tadašnje političke gubernije, a upravo je Kovačević bio jedan od takvih.

No, posljednjih godina od kada je poznati lički politički profiter Darko Milinović izbačen iz HDZ-a i od kada je pala politička gubernija, Kovačević je postao jedan od glavnih ljudi ličkog političkog profitera što je mnoge iznenadilo, a mnoge i nije.

TKO JE DRUŠTVO ZA STOLOM ?

Kovačević imao status “gradskog dečka” koji je poduzetnik, koji se godinama borio protiv “uhljeba”, a posebno mu je smetalo da je Milinovićeva kuma Maja Strilić direktorica Turističke zajednice Gospića. Danas je kuma Maja dio Kovačevićeva malog tima sastavljenog kao mlin od svakakva brašna.

No, kako se kroz godine sve mijenja tako se drastično promijenio i Kovačević kome su preko noći “neprijatelji” postali “prijatelji”. Navodno, lički politički profiter nakon što je na posljednjim lokalnim izborima “potrošio” u utrci za gradonačelnika Gospića mladog znanstvenika Nikolu Šimunića, “rokera” Kovačevića bi politički Profiter rado ubacio u vatru za novog gradonačelnika Gospića na platformi sposobnosti, poštenja, čestitosti, osoba koja nema repove kriminala iza sebe, no kada se pogleda tko mu je društvo ima mnogo sumnji. Na Šimuniću se pokazalo da iza koga stoji lički politički profiter da je osuđen na loš izborni rezultat, točnije poraz kao posljedica umiješanosti u poslijeratni kriminal, pa Kovačevića sa Milinovićem za istim stolom mnogi ne mogu niti danas zamisliti, no i to je dio rastuće demokracije nakon rušenja političke gubernije u glavnom ličkom gradu.

Ako se kandidira Kovačeviću će biti ključno tko ga javno podržava, tko mu je u štabu i tko ga promovira kod birača u Gospiću, gradu u kome poslijeratni politički profiteri ne prolaze, pa će priča oko kandidature “urbanog dečka” koji je posljednjih godina umnogome promijenio, čemu je kumovalo i društvo od koji su neki umočeni u kriminal i poslijeratno profiterstvo, što Kovačeviću ni malo ne smeta, čak štoviše, novo društvo od starih “neprijatelja” godi, sa onom starom u kakvom si društvu takav si.

Zanimljivo, da je Kovačević Kum sa bivšim gradonačelnikom Gospića Petrom Pjerom Krmpotićem koji je otišao raditi u Irsku, i zbog političke gubernije koja je godinama vladala Gospićem i koja bi u jednom dijelu trebala biti stožerna snaga Kovačeviću ako se uopće kandidira za gradonačelnika Gospića.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video