Jesen u Lici biti će veliki promotor Like kao destinacije

Lika Destination – „Smart Sustainable Destination“

23.Jesen u Lici promovirati će Liku kao destinaciju. Destinacija Lika srce je Hrvatske koja povezuje sjever i jug države. Osim kontinentalnog i priobalnog dijela Ličko  – senjske županije destinacija obuhvaća i područja Karlovačke i Zadarske županije i tako tvori prirodno zaokruženu cjelinu. Gotovo 60% površine destinacije Lika zaštićeno je nekim oblikom zaštite prema Zakonu o zaštiti prirode među kojima su čak 3 nacionalna parka (Plitvička jezera, Sjeverni Velebit i Paklenica), najveći park prirode u Hrvatskoj (Park Prirode Velebit), 3 špiljska kompleksa (Pećinski park Grabovača, Baraćeve te Cerovačke špilje), Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda. Također, u Lici se nalazi i Memorijalni centar „Nikola Tesla“ u Smiljanu izgrađen u rodnoj kući Nikole Tesle. 

Upravo zbog toga se destinacija i promovira kao destinacija zaštićenih prirodnih područja i to pod motom „Smart sustainable destination“. Kao malo gdje na svijetu u ovoj destinaciji u jednom danu možete uživati u osvajanju planinarskih vrhova nakon čega se možete osvježiti u moru u jednoj od najljepših Jadranskih uvala, a sve je to najbolje iskoristiti putem zajedničke ulaznice za destinaciju Lika koja po jedinstvenoj cijeni nudi ulaz u sva nabrojana zaštićena prirodna područja pri čijoj kupnji štedite gotovo 50% iznosa pojedinačnih cijena karti. Zajednička ulaznica destinacije Lika aktivna je do 5. listopada (350 umjesto 630 kn za ulaz u 8 parkova): https://www.lika-destination.hr/zajednicka-ulaznica-lika-destinacije/

Lika je oduvijek poznata i po dobroj kuhinji i izrazito kvalitetnim namirnicama upravo zbog netaknute i čiste prirode u kojoj se namirnice uzgajaju i proizvode. Sir, rakija, pekmez ili pak narodni običaji Like po mnogočemu su jedinstveni zbog čega postoji velika potražanja za istim. Kako bi objedinili i istaknuli vrhunske ličke proizvode formiran je jedinstveni sustav kvalitete Lika Quality u kojem se nalazi 58 proizvođača čiji su proizvodi uključeni u turističku i gastro ponudu destinacije zahvaljujući čemu se Lika ističe i na gastro tržištu (https://www.lika-destination.hr/lika-quality/)

Zahvaljujući povezanosti i međusobnoj suradnji u lokalnoj zajednici destinacija Lika nalazi se na „Global TOP 100 Sustainable Destination“ popisu na kojem je osvojila 3. nagradu s projektom „Lokalni proizvodi u funkciji održivog razvoja destinacije“. 

Više o turističkoj ponudi destinacije Lika možete pronaći na stranici www.lika-destination.hr.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Grička vještica – novo izdanje

G𝑟𝑖𝑐̌𝑘𝑎 𝑣𝑗𝑒𝑠̌𝑡𝑖𝑐𝑎, magnum opus prve hrvatske profesionalne novinarke i najčitanije književnice, Marije Jurić Zagorke, stiže u novome, prekrasnom kolekcionarskom izdanju!  Od 𝑇𝑎𝑗𝑛𝑒 𝑘𝑟𝑣𝑎𝑣𝑜𝑔 𝑚𝑜𝑠𝑡𝑎 do

Podijelite sadržaj
Play Video