Jug općine Karlobag više neće žeđati

U Lukovu Šugarju bio je danas povijesni dan. Održana prezentacija projekta izgradnje vodoopskrbe Podvelebitskog kanala, točnije južnog dijela općine Karlobag koje stoljećima čeka vodovod.

Uz domaćina, načelnika Općine Karlobag Ivana Tomljenovića, prezenataciji su nazočili i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i načelnik Općine Starigrad Paklenica Krste Ramić.

Načelnik Općine Karlobag Ivan Tomljenović smatra velikim korakom koji je napravljen prema rješenju problema vodoopskrbe.

Naša sreća je da smo konačno naišli na čovjeka koji razumije naše probleme da nije normalno da netko na jadranskoj obali u 21. stoljeću nema pitku vodu. Zato se želim zahvaliti ministru Ćoriću na svemu što je učinio u rješenju problema vodoopskrbe na području Podvelebitskog kanala, kazao je načelnik Ivica Tomljenović Mima za čijeg mandata građani Lukovog Šugarja će dobiti pitku vodu iz cjevovoda.

-2017. godine sam putovao kroz Ličko-senjsku županiji i upoznao sam načelnika Mimu, za kojeg ću ustvrditi da je najpredaniji načelnik jedne općine u Hrvatskoj. Moje pitanje njemu je bilo, kakvi su ovo spremnici za vodu? On mi je rekao “moj prijatelju ti ljudi nemaju vodu”. Rekao sam neće to moći tako, morat ćemo nešto napraviti. Od tada je krenuo razgovor s Hrvatskim vodama.. Ovo danas nije predizborno obećanje nego projekt koji ćemo realizirati. Ono što želim je i da se budući načelnik Karlobaga s istim entuzijazmom bori za svoje žitelje kao što je to radio dosadašnji, kazao je ministar Ćorić koji je izrazio zadovoljstvo što je danas posjetio Općinu Karlobag.

Do konca ove godine očekuje se ishodovanje građevinska dozvola za magistralni cjevovod i vodospremu u Lukovom Šugarju, a u 2022. godini se očekuje početak realizacije projekta. U prošloj godini za izgradnju vodovodne mreže na području Starigrada i Karlobaga Hrvatske vode su uložile 9 milijuna kuna, dok je ove godine utrošeno 6 milijuna.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video