Postavke
kolačića

Jurjevo – biser u moru

Sveti Juraj ili Jurjevo, malo je mjesto koje administrativno pripada Senju, nalazi se 9 kilometara južnije od Senja na obali Velebitskog kanala. Glavne gospodarske grane su turizam i ribolov. Prekrasna priroda, najčišće i najmodrije more su dovoljan razlog da se vraćate iz godine u godinu u Jurjevo.

 Na starom groblju se mogu još uvijek vidjeti ostaci crkve Sv. Filipa i Jakova, koji se spominju u srednjem vijeku. Sveti Juraj poznat je po proizvodnji najboljeg cvjetnog meda. Ako želite intimu Jurjevo je idealno mjesto za Vas. Prekrasne male plaže i kamenjar skrivene su od očiju znatiželjnika. Jurjevo je biser u moru koje će vas oduševiti posebnošću i gostoprimstvom domaćina.

Pravi odmor i bijeg od gradske svakodnevice je čisto more, mir, spokoj, cvrkut ptica, prekrasna priroda, čarobne plaže, tradicionalni riblji specijaliteti i mjesto gdje nikad nije prevelika gužva i nema puno automobila. U uvali Vlaška nalazi se i uređena plaža za pse.

FOTO: Davorka Brahimi

Podijelite sadržaj
Play Video

Medene inhalacije u Koritima

Obitelj Čubrić dobro poznaje i cijeni pčele, pa tako uz med, pčelinje proizvode i proizvode od voska u ponudi ima i tretman apiinhalacije. Riječ je

Podijelite sadržaj

Parni Valjak u Brinju!

Tradicionalni dvodnevni glazbeni rock festival u organizaciji Udruge glazbenika Notalika, održava se na otvorenom, 12. i 13.7.2024. na vanjskom sportskom igralištu Dvorane Luke Perkovića. Prostor

Podijelite sadržaj
Play Video