Kako do više sredstava iz EU fondova

U Zagrebu u Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije održan je radni sastanak na kojem su ministrica Nataša Tramišak i ličko-senjski župan Ernest Petry razmotrili sve mogućnosti korištenja sredstava iz EU fondova u nadolazećem kohezijskom razdoblju i za područje Ličko senjske županije.

Na sastanku je ministrica Tramišak istaknula kako je u okviru Plana za industrijsku tranziciju Jadranske Hrvatske alocirano novih oko 140 milijuna eura, odnosno milijarda i 50 milijuna kuna, kroz koje će se ubuduće raspisivati pozivi samo za poduzetnike s područja Jadranske Hrvatske i to za sektore plavog i zelenog rasta, zdravlja, pametne industrije te uslužni sektor visoke dodane vrijednosti temeljem čega će se osigurati aktivacija sektorskih potencijala te iskoristivost globalnih impulsa kao što su električna mobilnost, zeleni vodik, umjetna inteligencija, kružna ekonomija, pametna poljoprivreda i drugi, a sve u cilju stvaranja novih inovativnih proizvoda, novih vještina i novih radnih mjesta.

Na taj način omogućit će se prilagodba novim tehnološkim promjenama te podizanje standarda i kvaliteta života u Jadranskoj Hrvatskoj, što će u nadolazećem razdoblju značajno utjecati na gospodarski razvitak kao i na kvalitetu života u Ličko-senjskoj županiji.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Popularni Vigor u petak u Karlobagu

Povodom 30.godina općine Karlobag 03.prosinca koncert će u Karlobagu održati jedan od najpopularnijih glazbenih sastava grupa Vigor. Općina Karlobag tako sve želi počastiti koncertom. Podijelite

Podijelite sadržaj

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj
Play Video