Postavke
kolačića

Kako je Gacka “opustošila ” Komunalac u Otočcu, osam osoba uključujući gradonačelnika Stjepana Kostelca i direktora Gacke d.o.o Slavena Prpića pod istragom Državnog odvjetništva i USKOK-a

Ne stišavaju se reakcije javnosti na kaznenu kaznenu prijavu koja je podnesena Općinskom Državnom odvjetništvu u Gospiću i Uredu za suzbijanje organiziranog kriminaliteta USKOK protiv osam osoba u Otočcu među kojima je i gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac, Slaven Prpić, poduzetnik Ivo Pajdaković koji je od grada Otočca posljednjih godina dobio milijunske poslove, Ana Šlat, Marina Lagčević, Krunoslav Orešković, Nikola Dasović i Matija Božičević .

GACKA “OPUSTOŠILA” KOMUNALAC !

U prijavi se sumnjiče za počinjenje kaznenih dijela primanje i davanje mita, primanje i davanje mita u gospodarskom poslovanju, zlouporabu položaja, sve uz koruptivna obilježja udruživanje više osoba radi počinjenja kaznenih dijela stjecanja nepripadujuće imovinske koristi.

Kaznena prijava nema veze sa lokalnim izborima i time je ozbiljna i mogla bi načeti kriminalnu hoboticu u Otočcu koja već godinama postoji.

Naime prijava je podnesena još 25.veljače 2021.godine. U prijavi se navodi da je Odlukom Skupštine društva od 19.prosinca 2013.godine prihvaćen je plan podjele u obliku Ugovora o podjeli i preuzimanju trgovačkog društva Komunalac d.o.o. Otočac koji se dana 13.studenog 2013.godine upisuje u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci, a koja podjela se vrši odvajanjem s preuzimanjem dijela imovine društva preuzimatelja Gacka.d.o.o.

Pri odnosno po izvršenju gore navedene statusne promjene trgovačko društvo Gacka.d.o.o. dobiva najnovija vozila i to: kamion kiper Iveco,JCB 4CX, Mini bager Terry +rampe, Peugeot Partner, iako ta i takva vozila uopće ne spadaju u obim poslova Gacke d.o.o.

Određeni dio predmetnih vozila potom su prodani u kratkom roku, a ostala uopće nisu korištena, dok je Komunalac d.o.o. morao izdvojiti značajna financijska sredstva radi kupnje novih vozila, kamion, mini bager i drugi koji su potrebni radi obavljanja djelatnosti.

U kaznenoj prijavi se navodi da je pored gubitka vozila i dobrog financijskog stanja prije predmetne stusne promjene Komunalac d.o.o. nakon predmetne statusne pomijene ostaje dužan trgovačkom društvu Gacka dodatna financijska sredstva, potpuno netransparentno.

VELIKA MREŽA, VELIKA GRUPACIJA !

Iz navedenog proizilazi da je grupacija osoba uključenih u navedene aktivnosti odnosno izvršitelji predmetne statusne promjene te naknadnih radnji direktor Marina Lagčević, rukovoditelj Krunoslav Orešković, gradonačelnik i predsjednik skupštine Stjepan Kostelac navedeno učinili bez odgovarajuće gospodarske i financijske podloge,vršeći radnje kojima je jedno trgovačko društvo “opustošeno” u korist drugog pritom netransparentno postupajući s financijskim sredstvima te sa ciljem ostvarivanja nepripadajuće imovine koristi za sebe.

Sumnja se u višegodišnje nenamjensko trošenje naknade za razvoj, pri čemu se u prijavi ističe primjer obnove VS Crkvina u 2017.godini. U prijavi se pod povećalo istražitelja stavlja poslovna suradnja trgovačkog društva IMGD d.o.o iz Samobora sa Komunalcem d.o.o. koja je upitna, i to od samog početka provođenja javne nabave do izvršenja okvirnog sporazuma od 4 godine u vrijednosti oko 13 milijuna kuna +PDV.

Prema prijavi iz navedenog proizilazi da su osobe ovlaštene za raspolaganje i upravljanje novčanim sredstvima, Marina Lagčević,Nikola Dasović,Ana Šlat,Matija Božičević,Krunoslav Orešković namjenska sredstva utrošili nenamjenski i netransparentno, pri čemu je po prijavi znatan dio novca “nestao” i nije utrošen na ono čemu je bio namijenjen.

U prijavi se navodi mreža suradnika tog sumnjivog pravnog posla aktualni gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac i predsjednik Skupštine,direktori Nikola Dasović i Ana Šlat,direktor Gacke Slaven Prpić, vlasnik tvrtke Grič koja je radila milijunske poslove za grad Otočac i gradske tvrtke Ivo Pajdaković koji se sumnjiče za netransparentno raspolaganjem novcem, uz pogodovanje i “zamračivanje” novčanih sredstava, te s ciljem ostvarivanja vlastite nepripadajuće imovine koristi. Mreža osoba koje se povezuju sa mogućim kriminalnim radnjama šuti o aferi koja je čini se prerasla onu o dovozu i deponiranju stotina tona tuđeg smeća u režiji gradskog komunalnog poduzeća Gacka koje je prema prijavi opustošilo drugo gradsko poduzeće Komunalac.

Zanimljivo je i kakve veze ima poduzetnik Ivo Pajdaković vlasnik tvrtke Grič sa slučajem koji bi mogao zasjeniti čak i lokalne izbore u gradu Otočcu, gledaju mrežu ljudi koji se povezuju.

Na potezu je Državno odvjetništvo i USKOK koji bi trebali provesti istragu.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video