Postavke
kolačića

Kandidati HDZ-a za gradonačelnika i zamjenicu gradonačelnika Grada Gospića predstavili svoj program u Brušanima

Sinoć je u prostorijama Pastoralnog doma u Brušanima održan predizborni skup kandidata HDZ-a za gradonačelnika i zamjenicu gradonačelnika Grada Gospića na kojemu su se okupili brojni mještani Brušana, Trnovca i Rizvanuše.

Prije samog početka predizbornog skupa, kandidati Joso Vrkljan i Kristina Prša zapalili su svijeće kod Spomenika Velebitskim junacima u Rizvanuši, dok je u isto vrijeme predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije Ernest Petry odao počast u Brušanima kod spomen ploče Velebitskom ustanku.

 Na samom početku predizbornog skupa nazočnima se obratila zamjenica predsjednika Temeljnog ogranka HDZ-a Brušane Ivana Miškulin, koja je zahvalila svim nazočnima na dolasku u ime TO HDZ-a Brušane te ujedno pozvala sve nazočne da 9. lipnja izađu u što većem broju na izbore kako bi Grad Gospić napokon dobio gradonačelnika kakvog zaslužuje.

 Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Kristina Prša upoznala je nazočne sa svojim dosadašnjim djelovanjem u Gradskoj upravi. 

– „ Vodila sam sve uspješno završene gradske projekte u svim fazama planiranja, organiziranja do provedbe, kojom prigodom sam najveće iskustvo i stručnost stekla na europskim projektima i u upravljanju Gradom.“ 

Također, pojasnila je nazočnima ciljeve programa koje bi zajedno sa Vrkljanom kao gradonačelnikom realizirala u idućih 10 mjeseci. 

Kandidat za gradonačelnika Joso Vrkljan u obraćanju nazočnima, primaran naglasak stavio je na bitnost održavanja lokalnih cesta, kao i budućih investicija vezanih za cestogradnju na širem području grada Gospića, a ujedno je kao jedan od ciljeva istaknuo potrebu provedbe izbora za Mjesne odbore, koji će prema njegovim riječima biti raspisani početkom iduće godine. 

– „Novi predsjednici mjesnih odbora, Kristini i meni bit će desna ruka u vođenju Grada.“ 

Vrkljan je sve prisutne pozvao da svoje povjerenje 9. lipnja ukažu kandidatima Hrvatske demokratske zajednice, kako na izborima za gradonačelnika i zamjenicu gradonačelnika, jednako tako i listi HDZ-a za Europski parlament predvođenoj predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem. 

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije Ernest Petry govorio je o trenutnim i budućim ulaganjima na području Brušana i okolice te kao jedan od glavnih ciljeva izdvojio stabilizaciju naponskih prilika u distribuciji električne energije na području Brušana, koja investicija je u tijeku, dok se okončanje iste očekuje tijekom ovoga ljeta. 

– „U Brušane ćemo ulagati u smjeru razvoja turističke destinacije. Planirana su ulaganja u biciklističke staze, a želja nam je ponovno otvoriti vrata Hotela “Velebno” na Baškim Oštarijama kako bi uokvirili cjelokupnu priču razvoja turizma u Ličko-senjskoj županiji povezivanjem Plitvičkih jezera, Smiljana, Gospića, Brušana, Baških Oštarija i Karlobaga.“

Podijelite sadržaj
Play Video

4. Večer folklora u Širokoj Kuli

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Široka Kula” organizira 4. večer folklora u Širokoj Kuli koja će se održati u dvorištu Područne škole u subotu 13. srpnja s

Podijelite sadržaj
Play Video