Postavke
kolačića

Kandidati Joso Vrkljan i Kristina Prša predstavili program za snažan i važan Lički Osik

Sinoć je u prostorijama Pastoralnog centra u Starom Ličkom Osiku održan predizborni skup kandidata HDZ-a za gradonačelnika i zamjenicu gradonačelnika Grada Gospića na kojemu su se okupili brojni mještani, članovi i simpatizeri s područja starog i novog Ličkog Osika, Široke Kule, Vukšića, Budaka i Mušaluka.

 Nazočnima se na početku uvodnim govorom obratio Petar Đapić, predsjednik Temeljnog ogranka HDZ-a Lički Osik, koji je svim prisutnima zahvalio na dolasku te ih pozvao da 9. lipnja izađu na izbore i daju podršku HDZ-ovim kandidatima kako na izborima za gradonačelnika Gospića, tako i na izborima za EU parlament. 

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša ukazala je na činjenicu da i sama dolazi iz Ličkog Osika te kako je uvijek kada je mogla podržavala projekte za područje Ličkog Osika i prijavljivala ih na razne mjere, slijedom čega je u prethodnom razdoblju jako puno projekata napravljeno za Lički Osik.

 – „Obnovili smo stadion i svlačionice, uredili smo Trg s hortikulturom i novom rasvjetom, napravili smo nogostup od centra naselja pa sve do ambulante. Jedan od većih projekata bila nam je energetska obnova Osnovne škole na Ličkom Osiku, čime smo za sve naše učenike znatno podigli standarde. Uredili smo postojeće dječje igralište te izgradili novo igralište za djecu i mlade – najmodernije i najbolje na cijelom području grada Gospića. Veliki smo naglasak stavljali na Dječji vrtić Pahuljica na Ličkom Osiku gdje je proširen kapacitet s jedne na tri grupe, kupili smo novi namještaj, nove igračke i didaktičke materijale. Najznačajniji iskorak i najznačajnije ulaganje se dogodilo kada je na dužnost župan došao Ernest Petry, kada je započela energetska obnova zgrada na Ličkom Osiku. Zahvaljujući županovom dobrom odnosu s resornim ministarstvima i Vladom RH ponovno je vratio našem Ličkom Osiku energetsku obnovu koju smo dugo čekali. Upravo zato sam ja ušla u ovaj tim, tim sa stručnim ljudima, koji iza sebe imaju čvrstu podršku Vlade RH, Ličko-senjske županije na čelu sa županom Petryjem i jedino takav tim može najviše napraviti za Lički Osik.“

 Kandidat za gradonačelnika Joso Vrkljan zahvalio je svim prisutnima na velikom odazivu. U nastavku obraćanja upoznao je nazočne s budućim infrastrukturnim ulaganjima na području Ličkog Osika, kao i o provedbi novih izbora za mjesne odbore. Pozvao je sve prisutne da 9. lipnja podrže njegovu kandidaturu za gradonačelnika sa zamjenicom Pršom te da podrže i listu HDZ-a za EU parlament čiji je nositelj Andrej Plenković. 

Predsjednik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije Ernest Petry na samom početku pozdravio je domaćina vlč. Luku Blaževića i zahvalio mu se na gostoprimstvu.

 – „Na Ličkom Osiku maksimalno smo intenzivirali aktivnosti preko Vlade RH te smo osigurali sredstva za energetsku obnovu 32 zgrade preko Europskog socijalnog fonda. To su milijunska ulaganja koja je Lički Osik zaslužio. Nakon dugo godina ponovno smo otvorili Poštanski ured na Ličkom Osiku, koji je ujedno i jedini ured ponovno otvoren u Republici Hrvatskoj. I dalje ćemo nastaviti raditi kako na velikim tako i na malim projektima koji običnim ljudima puno znače, a ne na obećanjima koja nije moguće ispuniti“ – zaključio je govor župan Petry, ujedno pozvavši sve nazočne da daju svoje povjerenje listi HDZ-a za EU parlament čiji je nositelj Andrej Plenković, kao i kandidatima HDZ-a za gradonačelnika i zamjenicu gradonačelnika Grada Gospića.

Podijelite sadržaj
Play Video

“Brinjsko ljeto 2024”

Pridružite nam se ovoga ljeta na raznim događanjima tijekom srpnja, kolovoza i rujna u Brinju! Turistička zajednica Brinje po prvi puta je izradila QR kod

Podijelite sadržaj

Susret partnerskih škola u Senju

Održan je 1. susret tri partnerske škole koje sudjeluju u eksperimentalnom projektu Cjelodnevne škole(CDŠ), OŠ S. S. Kranjčevića Senj, OŠ Podolice iz Koprivnice i OŠ

Podijelite sadržaj
Play Video